Secinājumi
Pēc veiktas RUDZU – MAIZE analīzes, tika izskaitļots sāls un hlorīdjonu masas daļa paraugā. Pēc aprēķiniem sāls masas daļa maizē ir 1.15 ± 0.02 % uz iepakojuma rakstīts ka sāls masas daļa ir 1,1% . Iegūtie rezultāti ir ticami, bet tomēr ar nelielu novirzi, kas var būt izskaidrots ar to ka titrēšanas gaitā stehiometrisko punktu nosaka cilvēka acs, kurām nav tik lielas precizitātes ka piemēram ja mēs izmantotu fotometru, mērot gaismas caurlaidību.
Būtu labi dotā analīze nomainīt nātrija nitroprusīdu indikatoru uz difenilkarbazīdu vai difenilkarbazonu, kuri ar Hg (II) joniem veido stabilu zilganvioletu šķīstošu kompleksu. Reakcijā, piem., ar difenilkarbazonu rodas hidroksonija joni.
…