Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:646679
 
Author:
Evaluation:
Published: 31.08.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  ĪSS PĀRTIKAS PRODUKTA – KAULEŅAUGĻI APRAKSTS    3
2.  SAISTĪTĀ LIKUMDOŠANA [4]    4
3.  UZGLABĀŠANAS NOSACĪJUMI [1;2]    6
4.  VEIKALA „MAXIMA” PIEDĀVĀTĀ SORTIMENTA APRAKSTS    7
5.  MARĶĒJUMA ANALĪZE [4]    10
  SECINĀJUMI UN VĒRTĒJUMS    12
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    13
Extract

SECINĀJUMI UN VĒRTĒJUMS
1. Kauleņaugļi sastāv no miziņas, mīkstuma un kauliņa jeb sēklas (kodola), kas pārklāta ar cietu čaulu, un tā vidū ir kodols.
2. Vērtējot kauleņaugļu kvalitāti, ņem vērā šķirnei raksturīgo formu, krāsu, vienādu gatavības pakāpi.
3. Kauleņaugļiem visbiežāk sastopama augļu puve, kas tumši brūnu plankumu veidā izplatās uz to virsmas vai mīkstumā.
4. Par marķējuma atbilstību patiesajiem rādītājiem un fasējuma saturam ir atbildīgs pārtikas uzņēmums, kas pārtiku ražojis vai fasējis, vai arī pārtikas izplatītājs, ja viņš ir mainījis produkta oriģinālo fasējumu, marķējumu vai uzlicis jaunu marķējumu.
5. Kauleņaugļus saiņo kastēs pa 6 – 8 kg, uzglabā 0˚C temperatūrā, gaisa relatīvais mitrums – 90%.
6. Atkarībā no šķirnes, telpas temperatūrā aprikozes var uzglabāt 3 – 5 dienas, 0˚C temperatūrā – 2 līdz 3 nedēļas.
7. Veikalā „Maxima” ir nopērkami gan svaigi, gan žāvēti, gan konservēti kauleņaugļi.
8. Pārtikas preces enerģētisko vērtību un uzturvielu un to komponentu daudzumu marķējumā norāda skaitliski, lietojot šādas mērvienības:
enerģētiskajai vērtībai — kilodžouli un kilokalorijas (kJ un kcal).
Kopumā vērtējot šī darba uzdevumu un izstrādi, es uzzināju ļoti dažādu un svarīgu informāciju par tēmu – kauleņaugļi. Šī darba izstrāde man deva plašas teorētiskās zināšanas par kauleņaugļu uzglabāšanu un marķējuma analīzi. Savukārt, visvairāk, izstrādājot šo darbu, man patika apmeklēt veikalu „Maxima” un veikt piedāvāta sortimenta aprakstu.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register