-
Kompetenču novērtēšana pārtikas ražošanas uzņēmumā
Nr. | Chapter | Page. |
IEVADS | 3 | |
1. | KOMPETENČU MODEĻA VĒSTURISKĀ ATTĪSTĪBA UN NOZĪMĪGUMS | 4 |
1.1. | Kompetenču modeļa evolūcija | 4 |
1.2. | Kompetenču modeļa nozīmīgums | 5 |
2. | KOMPETENČU IZSTRĀDE, NOVĒRTĒŠANA, STRUKTŪRA | 7 |
2.1. | Kompetenču izstrāde | 7 |
2.2. | Kompetenču novērtēšana | 8 |
2.3. | Kompetenču struktūra | 9 |
2.4. | Kompetenču iedalījums | 10 |
2.4.1. | Profesionālās kompetences | 10 |
2.4.2. | Personības kompetence | 10 |
2.4.3. | Tehniskās kompetences | 11 |
3. | KOMPETENČU MODEĻA UN TRADICIONĀLĀS PERSONĀLA VADĪBAS SALĪDZINĀJUMS | 12 |
3. 1. | Tradicionālās personāla vadības būtība | 12 |
3.2. | Kompetenču modeļa priekšrocības | 13 |
4. | KOMPETENČU MODEĻA UN TĀ EFEKTIVITĀTES NOVĒRTĒŠANA PĀRTIKAS RAŽOŠANAS UZŅĒMUMĀ SIA "SKRĪVERU SALDUMI" | 15 |
4. 1. | Uzņēmuma raksturojums un SVID analīze | 15 |
4. 2. | Pētījuma raksturojums | 17 |
4. 3. | Respondentu un vadības viedokļu analīze | 17 |
4.3.1. | Aptaujas anketu analīze | 17 |
4.3.2. | Personāla speciālistes Līgas Gobiņas intervijas atbilžu analīze | 18 |
4.3.3. | Ražošanas direktora Jāņa Skalbes intervijas atbilžu analīze | 19 |
SECINĀJUMI | 20 | |
PRIEKŠLIKUMI | 22 | |
BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS | 23 | |
GRAFISKĀ DAĻA | 25 | |
PIELIKUMI | 32 |
SECINĀJUMI
1. Kompetenču modelis par spīti tam, ka ir izveidojies salīdzinoši nesen, ir attīstījies strauji un turpina attīstīties joprojām.
2. Vērtējot kompetenci svarīgas ir ne tikai zināšanas un prasmes, bet arī netverami aspekti, kas saistīti ar cilvēka personību, piemēram, iekšējā motivācija.
3. Raksturojot kompetenču modeļa izstrādes procesu no teorētiskajiem aspektiem, secinu, ka efektīvam kompetenču modelim ir jāspēj noteikt kā sekmīgi izpildīt darba pienākumus un, kādi faktori ietekmē sekmīgu darba izpildi.
4. Secinu, ka pastāv daudzas un dažādas metodes un līdzekļi, ar kuru palīdzību iespējams novērtēt kompetences, taču, uzskatu, ka tie visi noteikti nav vienlīdz efektīvi, manuprāt, visprecīzāk kompetences palīdzētu novērtēt kompetenču intervijas metode, jo uzvedība reālajās dzīves situācijās visvairāk parāda patiesās kompetences.
5. Veicot teorētisku izpēti par kompetenču modeļa struktūru secināju, ka dažādi autori izdala dažādas struktūras, taču būtiskākā nozīme ir nevis struktūrai, bet tam vai ar šīs kompetenču modeļu struktūras palīdzību iespējams sasniegt uzņēmuma iecerētos mērķus.
6. Esmu secinājusi, ka būtiskākā nozīme ir personības kompetencēm, jo tās veidojas ilgstoši un ir grūti maināmas, tās ir dziļa un noturīga personības daļa un pēc tām var paredzēt uzvedību dažādās situācijās un amatos, dziļākie kompetences elementi ir grūti maināmi.
7. Tradicionālā personāla vadība un amata apraksti ir zaudējuši savu aktualitāti, jo nespēj pielāgoties mūsdienu strauji mainīgajām prasībām un ātri noveco.
8. Veicot teorētisku izpēti par kompetenču modeļa priekšrocībām, secināju, ka to ir ļoti daudz, manuprāt, būtiskākā priekšrocība ir tā, ka kompetenču modelis sniedz skaidrāku izpratni par amatu, jo darbinieki saprot, kas tiem jādara, spēj to izdarīt ātrāk, efektīvāk, līdz ar to var palielināties uzņēmuma produktivitāte.
…
Kursa darbs + prezentācija par to.
- Kompetenču novērtēšana pārtikas ražošanas uzņēmumā
- Ražošanas direktora amata apraksts
- Uzņēmuma reģistrācijas dokumentu pakete
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Uzņēmuma reģistrācijas dokumentu pakete
Samples for university18
-
Ražošanas direktora amata apraksts
Samples for university1
-
Uzņēmuma tirdzniecības pārstāvja amata instrukcija
Samples for university3
-
Iekšējās darba kārtības noteikumi uzņēmumā
Samples for university6
-
Uzņēmuma "X" ārējās vides analīze
Samples for university2