Secinājumi
1. No pārtikas produktu uzglabāšanas ir atkarīga gan to kvalitāte, gan to drošums.
2. Uzglabājot pārtikas produktus, ir jāievēro produktu saderība, kas nodrošina produktu aizsardzību pret piesārņošanos un bojāšanos.
3. Sabiedriskajā ēdināšanas uzņēmumā uzglabāšanas laikā pašražotie pusfabrikāti ir jāiesaiņo vai jāiepako un jāmarķē.
4. Uzglabājot izejvielas, pusfabrikātus, gatavus ēdienus, nepieciešams nodrošināt atbilstošu temperatūru, realizācijas laiku, un gaisa relatīvā mitruma kontroli, kas būtiski palēnina bīstamo mikroorganismu attīstību, neradot draudus patērētāja veselībai.
5. Izejvielu un pusfabrikātu uzglabāšanas procesā jāievēro preču rotācijas principu: kas pirmais iekšā, tas pirmais ārā.
…