Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:457545
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Viljams Millers, studējot Daniēla 8:141 nonāca pie secinājuma, ka šīs dienas nozīmē 2300 gadus, kuri iesākās ar Artaserska dekrētu 457 BC atjaunot Jeruzalemi un turpinās līdz pat 1843 vai 1844 gadam, kad Kristus atgriezīsies virs zemes. Viņš sāka sludināt no 20-tiem gadiem un savāca ap milj. sekotāju. Kad 1844. gada martā Jēzus neatnāca, Millers pieņēma Snow, jocīgs vīrs, kurš ģērbās baltā un dēvēja sevi par Ēliju, hronoloģiju, proti, ka Jēzus atnāks 1844. gada 22. oktobrī.
Lielā vilšanās bija neizbēgama. Daudzie Millera sekotāji, visu nakti stāvēdami un gaidīdami, tā arī vīlušies devās mājās.
Elēna Vaite ir dzimusi 1827. gada 26. novembrī. Viņas vecāki bija aktīvi metodisti, kuri tika izslēgti no draudzes par sekošanu Viljama Millera pasaules gala mācībām. Deviņu gadu vecumā, kāda konflikta rezultātā, klasesbiedrene iemeta Elēnai ar akmeni, kurš sakropļoja viņas seju uz visu mūžu, kā arī iespaidoja viņas smadzenes. Nespējīga turpināt skolu, viņa palika mājās kā invalīds. No 1840-44 gadam šī vājā, nervozā meitene dzirdēja Millera sprediķošanu, ka pasaules gals atnāks 1843. gadā. Viņa bija ļoti nobijusies par savu pestīšanu. Viņa pilnīgi ticēja, ka Millers ir Dieva izredzēts vīrs, ka eņģeļi tika sūtīti viņam kā palīgi, ka Dievs ir atklājis Milleram VD pravietojumu patieso jēgu, ka Millera vēsts ir “mūžīgais evaņģēlijs”, “debesu vēsts”, “Dieva valstības mistērijas”.
Pēc lielās vilšanās, adventisti2 sadalījās divās grupās:
Atvērto durvju adventisti, kuri turpināja noteikt jaunus datumus otreizējai Kristus atnākšanai, un
Slēgto durvju adventisti, kuri uzsvēra, ka grēcinieku pārbaudes laiks ir beidzies un ka misijas darbs pie neticīgajiem vairs nav vajadzīgs. Elēna Harmona (meitas uzvārds), 17. gadīga meitene, piederēja otrajiem un apgalvoja, ka redzējusi vīziju, kurā Dievs viņai ir rādījis, ka grēcinieku pārbaudes laiks ir beidzies 1844. gada 22. oktobrī un ka Kristus drīz atgriezīsies.

Hiram Edson pēc lielās vilšanās arī piedzīvo vīziju, kurā viņš ieraudzīja Augsto Priesteri debesu svētnīcā. Bet tā vietā, lai nāktu uz zemi, Priesteris no debesu svētnīcas svētās vietas pārgāja uz vissvētāko vietu. Tas notika 22. oktobrī 1844. gadā, kad Jēzus iesāka galējo grēku izpirkšanas darbu priekš grēciniekiem. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register