Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:255475
 
Evaluation:
Published: 10.11.2020.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

11. Sameklē grāmatā spilgtus citātus par to, kā autors parāda strēlnieku aiziešanu mūžībā, izraksti tos ! Kuri romānā tēlotie karavīri, tavuprāt, ir apsegušies ar visbaltāko puteņu segu : Vilnis , Spandegs, Pētersons ? /10 punkti /
Autors strēlnieku aiziešanu mūžībā attēlo spilgti, kā parādot to, cik daudz katrs no viņiem bija ieguldījis dzimtenes aizstāvēšanai, tāpat arī pagodinot viņu nāvi, lai parādītu, ka tā nebija velta, bet ir palīdzējusi veidot Latvijas nākotni: “un es redzu draugus, kas mira Tīreļpurvā, un vīrus, kuru dzīvības sadega Ložmetēju kalna ugunīs. Un citiem līdzi nāk purvu trūdu dvaša, un smagi birst no citu kājām sasalusi kapu smilts.”
Autors arī parāda, ka visi šajā karā ir bijuši vienlīdz svarīgi, lai arī kādas pakāpes viņi būtu , bet nodoms visiem ir bijis vienādi cēls: “Un tāpat, kā reiz kopā gājuši cīņā, tie guļ viens otram blakus kapu bedrēs, un kopā ar saviem strēlniekiem, kurus tas, tēvišķīgi rādams, iemācījis šaut un durt, guļ tagad dažs kaujās norūdīts virsseržants, kas līdz ar jaunajiem nu kļuvis mūžības ceļinieks.”
Autors vairāku strēlnieku nāves precīzi attēlojis, lai labāk izprastu šo izmisumu, kas varētu valdīt atrodoties uz vietas, saprotot, ka katra minūte var būt pēdējā, tādējādi spēcīgi veido baiļu un diskomforta sajūtu lasītājam. Piemēram, Pētersona nāve notika tik neparedzami un veikli, pārējiem bija grūti aptvert, kas tikko noticis: “Zemās durvis, liekas, nāk mums pretim, un Pētersons, tām klātu pieskrējis, sper viņās no visa spēka. Tās atsprāgst vaļā kā rēcienam atvāzta mute, un no viņas izšaujas uguns šalts, nosviezdama mūsu vadoni sniegā, un arī ambrazūras sāk tūliņ zibsnīt šāvienu ugunis.”

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1381542
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register