Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:930767
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.12.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Latvijas iedzīvotāji pērn (2002) katrs vidēji izdzēra septiņus litrus absolūtā alkohola, turklāt grādīgās dziras vairāk sāk lietot skolas vecuma bērni. Turpmākos četrus gadus Veselības ministrija, sadarbojoties ar Narkoloģijas centru un citām institūcijām, plāno realizēt programmu, lai mazinātu alkohola patēriņu līdz sešiem litriem gadā. Iedzīvotāji visvairāk lieto stipros dzērienus. Palielinājies konjaka un brendija, bet visvairāk alus patēriņš.
“Šobrīd reģistrētā saslimstība ar alkoholismu ir visaugstākajā punktā pēdējos desmit gados”, uzsver Narkoloģijas centrā. Līdz 2003.gada novembrim valstī reģistrēti 28 683 pacienti, kuriem noteiktas narkoloģiskās diagnozes. Desmit mēnešos valstī ar alkohola psihozēm pirmreizēji reģistrēti 624 cilvēki, arī 17 gadus vecs jaunietis. Pirmreizēji reģistrēti 200 bērni.
Pētījumā par iedzīvotāju veselību ietekmējošiem paradumiem noskaidrots, ka pēdējā gada laikā grādīgos dzērienus lietoja 90 procenti vīriešu un 87 procenti sieviešu. Cilvēki, kuriem diagnosticēts alkoholisms, sevi par slimiem neuzskata.
Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, strauji palielinās skolēnu aizraušanās ar dzeršanu, pasliktinās jauniešu veselība un mazinās pilnvērtīgas attīstības iespējas. (3)
Alkohola lietošana ik gadu rada zaudējumus vairāk nekā 3 procentu apmērā no Latvijas IKP. Līdz ar to ikgadējie zaudējumi ir lielāki nekā veselības budžets, preses konferencē atzina veselības ministre Ingrīda Circene.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register