Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:409798
 
Evaluation:
Published: 27.09.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract


1. Kāda ir galvenā atšķirība starp Amerikas Savienoto Valstu Ziemeļu un Dienvidu daļu 17. – 18. gs. Kādi ir šīs atšķirības iemesli?

Maldīgs ir priekšstats par to, ka amerikāņu kultūra ir veidojusies no indiāņu dzīves un kultūras, tā ir veidojusies no „ balto cilvēku” imigrācijas no Eiropas valstīm uz Zelta zemi – Ameriku.
Z-Amerikas kultūra ir veidojusies kā pārceļojušo kultūra – runa šeit ir par ceļotājiem, kuri pameta Eiropu un uzsāka dzīvi jaunā kontinentā. Z-daļā uz dzīvi apmetās dažādu kultūru pārstāvji – pārsvarā imigranti no Eiropas (to vidū aristokrāti, vidējais iedzīvotāju slānis, zemnieki utt. )
D-Amerikas kultūra – tur norisinās optimistiska imigrējušo katoļu dzīve (pārsvarā portugāļi un spāņi), kas apmetās šajā kontinenta daļā tikai uz laiku – padzīvoja, un devās atpakaļ uz Eiropu.

Šitas no Ilzes:
17.gs. Eiropa kļuva par pasaules valdnieci līdz 20.gs. zelta, garšvielu un citu dārgu preču meklējumos spāņu, portugāļu, angļu, holandiešu un franču tirgotāji izveidoja tirdzniecības faktorijas visos pasaules kontinentos. Ap 1700.gadu Eiropas lielvalstīm piederēja pasaules mēroga koloniālimpērijas. Pirmā kolonistu nometne dibināta 1510.gadā Panamā. Ar laiku visa Amerikas dienvidu daļa nonāca spāniešu rokās. Holandieši darbojās Ziemeļamerikā; tagadējās Ņujorkas vietā bija kolonija Jaun-Amsterdama. Angļi lielā mērā kolonizēja Ziemeļamerikas Atlantijas piekrasti un ar savu iespaidu pārspēja pārējās tautas Ziemeļamerikā.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register