Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:332678
 
Author:
Evaluation:
Published: 28.05.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Es analizēju Aspazijas dzejoļu krājumu “Saulains stūrītis”. Krājums ir daļa no Aspazijas “Liriskās biogrāfijas”. Kopumā “Liriskā biogrāfija sastāv no trīs grāmatām, kas liriskā veidā stāsta par Aspazijas dzīvi. Un “Saulains stūrītis” ir šīs biogrāfijas ievaddaļa jeb pamats. Tādēļ arī nolēmu izmantot tieši šo, pamata, dzejoļu krājumu.
Aspazijas “Liriskā biogrāfija” sastāv no trīs grāmatām. “Saulains stūrītis” ir Aspazijas “Liriskās biogrāfijas” pirmā grāmata, tā iznākusi 1910.gadā, tā stāsta par Aspazijas pašu agrāko bērnības posmu un jaunības gadiem. Otrā grāmata ir “Ziedu klēpis” , kas izdots 1911. gadā, tā ataino jaunieša dzīvi, treša ir “Raganu nakts” , kas izdota 1923. gadā, tā attēlo vēlākus gadus Aspazijas dzīvē, mīlu un jūtas, daudzkrāsainu un iepazītu pasauli, nobrieduša cilvēka viedokli. Tomēr šajā referātā analizēšu tikai “Liriskās biogrāfijas” pirmo grāmatu – “Saulains stūrītis”.
Manuprāt, dzejoļu krājums “Saulains stūrītis” rakstniecei bija nozīmīgs un tuvs, jo laiks, kas attēlots krājumā, ir viņas bērnības laiks, kad nebija pazīstamas sāpes, nebija noteiktas nekādas sabiedrības normas un likumi, par to , ko viņa drīkst vai nedrīkst darīt un gribēt. Bērnību viņa pavada Zaļenieku Daukšās, māte rakstniecei bijusi īpaši tuva, māte bijusi audzinātāja, aprūpētāja un autoritāte, savukārt tēvu rakstniece raksturo kā apātisku cilvēku…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register