Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:332270
 
Author:
Evaluation:
Published: 27.09.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kā izvelēties augļus, ogas un dārzeņus –
• Jāizvēlas Latvijā audzētus augļus, ogas un dārzeņus;
• Pašu audzētus augļus, ogas un dārzeņus jāuzglabā tā, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi;
• Ja dārzeņus pērk veikalā, tas ir jādara katru nedēļu, bet nelielos daudzumos, lai produkti vienmēr būtu svaigi;
• Jāēd sezonas augļi, ogas un dārzeņi, jo tajos ir daudz vairāk vērtīgu vielu;
• Jādod priekšroku svaigiem un pēc tam saldētiem augļiem, ogas un dārzeņiem. Termiski apstrādājot (vārot, sautējot) dārzeņus, augļus un ogas, tajos samazinās atsevišķu vitamīnu (īpaši C un B9 vitamīns) saturs. Lai samazinātu vitamīnu zudumu, termiskā apstrāde ieteicama mazā ūdens daudzumā, slēgtā traukā (katlā ar vāku) vai tvaicējot. Produktu ieteicams nepārvārīt, bet termiski apstrādāt tikai tik ilgi līdz tas ir gatavs;
• Nevajag aizrauties ar konservētiem dārzeņiem (piemēram, zaļajiem zirnīšiem, marinētiem gurķiem un tomātiem), jo tie var saturēt daudz sāls un tiem ir zemāka uzturvērtība.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register