Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:862477
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.01.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Praksē bankas garantijas izmanto daudz un dažādi. Praksē izplatītākie garantiju veidi:
1)Piedāvājuma jeb konkursa garantija - sniedz pasūtītājam iespēju saņemt kompensāciju jauna iepirkuma organizēšanai, laika zudumiem nākamo pretendentu uzrunāšanai šādos gadījumos:
-ja pretendents atsauc savu piedāvājumu
-ja pretendents neparaksta līgumu
-ja pretendents neiesniedz līgumā paredzēto saistību izpildes garantiju .
2)Saistību (Līguma) izpildes garantija - sniedz pasūtītājam drošību par līgumā paredzēto soda naudu apmaksu visos iespējamos līgumā paredzētajos gadījumos, kas saistīti ar savu saistību neizpildi no izpildītāja puses. Šo garantiju var izmantot arī, lai saņemtu kompensāciju par laikā neiesniegtu garantijas laika garantiju.
3)Avansa atgriešanas garantija - sniedz pasūtītājam drošību par avansa atgriešanu gadījumā, ja izpildītājs nepilda savas saistības saskaņā ar līgumu. Šīs garantijas specifika ir tāda, ka tā stājas spēkā tikai avansa saņemšanas brīdī.
4)Garantijas laika garantija - sniedz pasūtītājam drošību par kompensācijas saņemšanu noteiktā apmērā gadījumā, ja izpildītājs nenovērš objektā radušos defektus garantijas perioda laikā.
5)Līguma garantijas rezerves (ieturējuma naudas) garantija sniedz pasūtītājam drošību par priekšlaicīgi samaksātās ieturējuma naudas summas atgriešanu gadījumā, ja paredzētajā laika periodā atklājas būtiski defekti nodotajā objektā. Šīs garantijas specifika ir tāda, ka tā stājas spēkā tikai maksājuma saņemšanas brīdī.
Bankas ieguvums – par garantijas izsniegšanu ir jāmaksā komisijas maksa. Tā ir bankas ārpus bilances saistība, tāpēc banka var pieprasīt dažādus nodrošinājumus. Jebkuras garantijas izdošana no bankas viedokļa ir kredītriska uzņemšanās. Bankas prasības pēc nodrošinājuma garantijas gadījumā ir analoģiskas kredīta piešķiršanas gadījumam. Kā nodrošinājums tiek izmantoti depozīti, aktīvi, nekustamais īpašums, konta apgrozījums utt. Izdodot garantiju, rodas tūlītējas kapitāla un riska izmaksas gan bankai, gan attiecīgi klientam.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register