Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:421097
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Viena no svarīgākajām komercbanku funkcijām un raksturīgā to atšķirība no citiem finansu institūtiem ir spēja veidot un iznīcināt naudu. Bez banku kredītiem ražošanas jaudu un operāciju paplašināšana daudzos gadījumos kļūs neiespējama, bet citos gadījumos - atlikta līdz tam laikam, kamēr nepieciešamie fondi nebūs sakrāti uz atskaitījumu rēķina no peļņas vai citiem avotiem.
Tirgus ekonomikai ir vajadzīgi, bet ne pārmērīgi, naudas ieņēmumi. Centrālās bankas mērķis jebkurā valstī- nodrošināt atbilstību starp naudas daudzumu apgrozībā un cenu stabilizāciju, ekonomiskās augšanas normālu tempu un nodarbinātības līmeņa uzturēšanu. Komercbankas realizē ārkārtīgi svarīgu pakalpojumu visiem ekonomikas sektoriem, nodrošina uzkrājumu akumulāciju un to izmantošanu dažāda veida ekonomiskām un sociālām vajadzībām.
Komercbanku galvenā funkcija ir kredīta piešķiršana drošiem aizņēmējiem. Piešķirot kredītu, komercbankas izdara svarīgu pakalpojumu:, ar kredītu palīdzību paplašinās ražošana, aug kapitāls, tiek sasniegts augstāks dzīves līmenis. Kaut gan ārējā tirdzniecība pēc savas būtības neatšķiras no iekšējās, noteiktas atšķirības prasa no komercbankām īpašu banku pakalpojumu, saistīto ar starptautiskiem norēķiniem, sniegšanu. Šīs atšķirības saistītas ar nacionālās naudas sistēmu pastāvēšanu. Banka var rīkoties ar ārzemju valūtām, bet gadījumā, ja tās nav, var ātri dabūt nepieciešamo valūtu caur korespodentbanku.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,98 €
Work pack Nr. 1144849
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register