Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
14,20 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:904091
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.11.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Betona maisījuma sastāvs tiek izteikts kā svara (retāk pēc tilpuma) attiecība starp cementa, smilšu un grants (vai grants) daudzumu ar norādi par ūdens/cementa attiecību.
Ir divi betona sastāvi: nominālais (laboratorijas), pieņemts materiāliem sausā stāvoklī, un ražošanas (lauka) - materiāliem ar dabisku mitrumu.
Atkarībā no apstākļiem, kādos atradīsies betons būvē vai konstrukcijā, tam var tikt izvirzītas arī citas prasības, piemēram, salizturības pakāpe, noturība pret agresīvo ūdeņu iedarbību, ūdensnecaurlaidība. Augstu salizturību un necaurlaidīgu betona plātņu necaurlaidību regulē Ū/C un iesaistes caurplūdums, no tā izriet nepieciešamība normalizēt Ū/C hidrotehniskajā, ceļa un citos speciālajos betonos. Betona maisījuma sastāvu, t.i. cementa, ūdens, smilts un šķembu (grants) daudzumu, sākumā uzstāda ar aprēķina metodi, bet pēc tam precizē betona maisījuma paraugslēdzeņu testus. Betona sastāva aprēķinu veic šādā kārtībā - nosaka cementa un ūdens attiecības, kas nodrošina betona izturības un ūdens patēriņu; aprēķina cementa patēriņu, bet pēc tam šķembas (vai grants) un smiltis - pārbauda betona maisījuma kustīgumu (cietību), novirzot šos rādītājus no projekta; veic betona maisījuma sastāva koriģēšanu; sagatavo paraugus stiprības noteikšanai un pārbauda noteiktos termiņos; aprēķina betona maisījuma nominālo sastāvu ražošanas procesā. Ūdens patēriņa noteikšana. Optimālais ūdens daudzums betona maisījumā (ūdens saturam, l/m3) jānodrošina nepieciešamā betona maisījuma kustīgums (vai cietība). Cementa pateriņu noteikšana. Cementa patēriņam par 1 m3 betona nedrīkst būt mazāks par minimālo. Ja cementa patēriņš par 1 m3 ir zemāks par pieļaujamo, tad tas jānoliek līdz normai vai jāievada smalkmalta piedeva.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register