Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:932324
 
Evaluation:
Published: 19.02.2006.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Mūsdienu bezvadu tīkli piedāvā daudz vairāk nekā tikai bezvadu piekļuvi internetam. Digitālie video un audio atskaņotāji ir aprīkoti ar bezvadu funkcijām, kas ļauj apmainīties ar datiem. Bezvadu tīklam iespējams pievienot pat nedigitālas ierīces, piemēram, printerus un spēļu konsoles, izmantojot speciālus produktus, kas ātri un viegli pārvērš tās par digitālām.
Lai palīdzētu izveidot vislabāko bezvadu tīklu, tika izmēģināti desmitiem produktu un izraudzīti labākie maršrutētāji un adapteri, drukāšanas serveri, bezvadu tilti, audio un video atskaņotāji un ceļojuma maršrutētāji. Vislabāko bezvadu komplektu tabulā salīdzināti maršrutētāju un adapteru karšu komplekti. Vislabākā izvēle ir Netgear komplekts, kura mērenā cena apvienojumā ar veiktspēju virs vidējā līmeņa un ļoti vienkāršā uzstādīšana ļāva tam kļūt par uzvarētāju.
Taču, lai gan bezvadu tīkla uzstādīšana un uzturēšana kļūst arvien vienkāršāka, tas vēl joprojām ir tālu no pilnības. Tāpēc piedāvāšu padomus, kā maksimāli izmantot bezvadu tīkla iespējas. Uzskaitīšu arī piecas izplatītākās bezvadu drošības kļūdas, paskaidrošu, kā paplašināt bezvadu tīkla darbības zonu, un raksturošu gaidāmos standartus, kas veicinās un izmainīs bezvadu tīklu darbību.
Uzlabotie standarti
Pašlaik bezvadu tīklos dominē divi standarti – 802.11b un jaunākais, ātrākais 802.11g. Vairāki ražotāji izveidojuši uzlabotas 802.11g versijas, kas, pēc viņu teiktā, spēj pārraidīt un saņemt datus ar ātrumu līdz 125 MB sekundē (salīdzinājumam – standarta 802.11g ātrums ir 54 MB/sek.). Atheros izstrādāto Super G tehnoloģiju ar ātrumu 108 MB/sek. izmanto D-Link un Netgear, bet 125 MB/sek. High-Speed Mode tehnoloģija ir iekļauta Belkin, Buffalo un Linksys, kā arī citu ražotāju produktos. Lai gan visparastākie 802.11b un g produkti ir savstarpēji savietojami, dažādo veidu uzlabotajām versijām šādas iespējas nav.
Secinājums.
Lai uzstādīšana un problēmu risināšana būtu vienkāršāka un veiktspēja – maksimāla, Wi-Fi sistēmas komponentiem jābūt balstītiem uz vienu tehnoloģiju un, vēlams, viena ražotāja produktiem. Izmantot viena ražotāja produktus nozīmē arī to, ka palīdzības meklēšanai būs jāsazinās tikai ar vienu tehniskā atbalsta dienestu, kas arī ir viens no iemesliem, kāpēc aplūkojām bezvadu tīklu komplektus. Ražotāji bieži atsakās palīdzēt, ja ir jaukts dažādas izcelsmes aprīkojums. Izņēmums ir tikai tad, ja klēpjdatoram ir iebūvēts Wi-Fi.
Wi-Fi maršrutētāji un adapteri

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register