Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:494944
 
Evaluation:
Published: 23.11.2005.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Biezpiens ir skābpiena produkts, ko iegūst no pilnpiena, vājpiena vai paniņām. Biezpienu ražo tā: pienu normalizē (nodrošina vajadzīgo tauku saturu), pasterizē, atdzesē līdz 30 - 32ºC temperatūrai un saraudzē ar pienskābes streptokoku tīrkultūru vai tirkultūruun fermentu (himozīnu vai pepsīnu), līdz rodas receklis un sūkalas, ko atdala notecinot vai separējot.
Biezpiens pēc ķīmiska sastāva ir ļoti vērtīgs produkts. Biezpienā ir olbaltumvielas un tauki ir viegli izmantojami cilvēka organismā. Pilnvērtīgo olbaltumvielu sastāvā ietilpst aminoskābes, kas veicina lecitīna daudzuma palielināšanos asinīs. Tāpēc arī biezpienu iesaka lietot aterosklerozes profilaksē.
Biezpiens satur minerālvielas, piemēram, kalcija, dzelzs, fosfora, magnija sāļus, kas nepieciešami normālai cilvēka organisma augšanai un attīstībai.
Biezpienu iedala treknā, pustreknā, mīkstā diētiskā un vājpiena.
Uzturā nedrīkst lietot pelējušu un netīru biezpienu. Sliktas kvalitātes biezpiens ir graudains, tam ir lopbarības piegarša, rūgta garša.
Biezpienu plaši izmanto kulinārijā, dažādu izstrādājumu ražošanā. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1132675
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register