Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:804608
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.04.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

3. C vitamīns ļoti ātri sadalās un zaudē savu bioloģisko aktivitāti, tādeļ tā saglabašana uzturā prasa ļoti lielu uzmanību. Ar nepareizu produktu apstrādāšanu un karsēšanu bieži vien uzturā tiek iznīcināts viss C vitamīns. C vitamīns sabrūk skābekļa ietekmē un šis sabrukums visintensivāk norit fermenta askorbināzes klātbūtnē, ka arī metāla jonu (vara, dzels, sudraba u.c.) klātbūtnē, sarmaina vidē un gaismā. Lai samazinātu gaisa piekļūšanu produktiem, jācenšas, lai sasmalcināti, ar C vitamīnu bagāti produkti ilgi neātrastos gaisa un gaismas ietekmē. Tadēļ zaļumus, kas satur daudz C vitamīna un ko pieliek ēdienam garšas uzlabošanai, jāsasmalcina tikai īsi pirms pievienošanas ēdienam. Lai vitamīna zudums produktos būtu mazāks, jācenšas pēc iespējas ātrāk pārtraukt fermenta askorbināzes iedarbību. Tāpēc, žāvējot augļus un dārzeņus, tos pēc sasmalcināšanas nekavējoties apstrāda ar tvaiku vai kārsto ūdeni, vai arī sākumā žāvē ļoti augstā temperatūrā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register