Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:181703
 
Evaluation:
Published: 25.10.2023.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

iegūt tikai lietojot pārtikas produktus vai medicīniskus preperātus. Viszināmākā C vitamīna īpašība ir tā spēja spēcināt imunitāti, taču šis vitamīns tāpat darbojas kā spēcīgs antioksidants, spējot ietekmēt arī citus veselībai būtiskus aspektus.


C vitamīns ir kristālisks pulveris, baltā vai mazliet iedzeltenā krāsā, bez smaržas un izteikti skābs. Tīrs C vitamīns ir cieta viela ar blīvumu 1,694 g/cm3, kas kūst 190—192 °C temperatūrā un kūstot sadalās. Vielas formula ir C6H8O6 un tās molekulmasa ir 176,12 g/mol. C vitamīns ir stabils skābā vidē, bet sadalās neitrālā un sārmainā vidē, kā arī temperatūras, gaismas un gaisa skābekļa iedarbībā.

C vitamīnu droši var uzskatīt par pašu nestabilāko ūdenī šķīstošo vitamīnu, taču tas iztur sasaldēšanu. Tas viegli šķīst ūdenī un metanolā, labi oksidējas, īpaši smago metālu klātbūtnē. Saskarē ar gaisu un gaismu tas lēnām paliek tumšs. Bez skābekļa vidē iztur 100C temperatūru. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register