Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:613719
 
Evaluation:
Published: 05.05.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

• Kādi faktori nosaka kartupeļu bumbuļos uzkrātās cietes masas daļu (%)?
Bumbu ķīmiskais sastāvs (cietes) ir atkarīgs no šķirnes, augšanas apstākļiem (klimatiskajiem, laikapstākļiem, augsnes veida, izmantotajiem mēslošanas līdzekļiem, audzēšanas lauksaimniecības tehnoloģijas), bumbuļu brieduma, glabāšanas laika un glabāšanas apstākļiem
• Nereti ir dzirdēts viedoklis, ka dzeltenīgas nokrāsas kartupeļu bumbuļi ir miltaināki – satur vairāk cietes.
Ka pastāv sakarība starp kartupeļa krāsu un cietes masas daļu tajā?
Ja koncentrēšanās kartupeļa ir lielāk tad kartupeļia ir gaišak
• Kuru no pētītajām kartupeļu šķirnēm ieteiktu izvēlēties lietošanai pārtikā? Kāpēc?
Es ieteiktu Impala šķirni, jo tajā ir daudz cietes.
Kartupeļu šķirnes, kas satur daudz cietes, ir drupatas. Ar šīm šķirnēm varat gatavot daudz .Tie ir vislabāk piemēroti kartupeļu biezenim, tos ir labi vārīt un cept cepeškrāsnī.

Secinājumi
Pēc eksperimenta veikšanas mēs redzējām, ka mūsu hipotēze tika apstiprināta, tā kā mēs izmantoju dažādu šķirņu kartupeļus, mēs ieguvām atšķirīgu šķīduma krāsu. Tas liek domāt, ka šajās šķirnēs atšķirīgs cietes daudzums

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register