Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:732088
 
Evaluation:
Published: 23.04.2007.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Cikliskā šķielēšana ir reti sastopams šķielēšanas vieds. Tā ir neparalītiska un neakomodatīva šķielēšana ar regulāru, konstantu periodu1. Vidēji viens cikls ilgst 48 stundas (līdz pat 96 stundām), t.i., 24 stundas ir manifestā šķielēšana (“sliktā” diena) un nākamās 24 stundas- ortotropija (“labā” diena). Tā parasti parādās spontāni. Viens no izplatītākiem cikliskās šķielēšanas veidiem ir cikliskā ezotropija (no 1/1000 līdz 1/30000 gadījumiem1).
Cikliskā šķielēšana vairāk ir izplatīta bērniem. Vecums, kad bērniem sākas klasiskā cikliskā šķielēšana ir no 3 līdz 4 gadu vecumam. Tiek apskatīti gadījumi ar vertikālo deviāciju vai kombinētu vertikālo un horizontālo deviāciju.
Vēlākā vecumā iegūtās cikliskās šķielēšanas ir saistītas ar dažādām slimībām, sevišķi ar acu ķirurģiju un traumām, kā arī iespējams ar galvas smadzeņu operācijām. Ķirurģiskā darbība parasti ir saistīta ar kataraktas ekstrakciju, tīklenes atslāņošanos, sklēru, kā arī ar šķielēšanu2. Bioloģiskā pulksteņa mehānisma un centrālās nervu sistēmas traucējumi arī varētu izsaukt ciklisko šķielēšanu.
Līdz šim šīs šķielēšanas formas darbības mehānisms nav zināms.
Daudzi autori apraksta diplopiju un supresiju “sliktās” dienās un fuzija “labā” dienā. Diplopija vairāk ir raksturīga pacientiem ar vēlāku šķielēšanas sākumu. Taču sensorā fūzija ne vienmēr darbojas “labajās” dienās, pat ja ir heterotropija. Binokulāro funkciju klātbūtne nav nepieciešama, lai attīstītos cikliskā šķielēšana3.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register