Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:613339
 
Evaluation:
Published: 14.12.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Extract

Limbiskā sistēma
Limbiskā sistēma jeb limbiskā daiva ir iesaistīta intīmās uzvedības un emociju, bada, agresijas izpausmē. Limbiskā sistēma arī izskata visus maņu ziņojumus smadzeņu garozai.
Limbiskā sistēma ir robeža starp veco un jauno garozu. Ar jēdzienu „limbisā sistēma’’ apzīmē dažus savstarpēji cieši saistītus garozas apvidus un zemgarozas kodolus(gyrus cinguli,gyrus hippocampi, gyrus dentatus, uncus, area piriformis, deniņu daivas ventromediālās un pieres daivas orbitālās virsmas garoza, nucleus amygdale, talāma priekšējie kodoli un hipotalāms). Limbiskā sistēma saista neirālās un humorālās regulācijas mehānismus, tā saskaņo skeleta muskuļu un iekšējo orgānu darbību mūsu izturēšanās aktu laikā. Limbiskā sistēma piedalās veģetatīvo un endokrīno funkciju regulācijā, īslaicīgās atmiņas mehānismos, nosaka instinktus un modulē garozas funkcionālo aktivitāti. Ar limbisko sistēmu ir saistītas emocijas.
Emocijas
Emocijas ir īpašs psihisks stāvoklis, kas izpaužas kā organisma kompleksa reakcija un dažādām ārējās un iekšējās vides ietekmēm. Emocijām ir subjektīvais un objektīvais komponents. Emociju subjektīvais komponents ir emocionālais pārdzīvojums, pēc kura nav iespējams objektīvi novērtēt emociju intensitāti. Dusmas un prieku nevar izmērīt. Emociju objektīvais komponents ir kustības un veģetatīvās reakcijas, kuras ir iespējams reģistrēt un mērīt. Pēc šīm emociju izpausmēm var novērtēt emociju intensitāti.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register