Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:846683
 
Author:
Evaluation:
Published: 12.12.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Not used
Extract

Pirms pāriet pie dotās esejas tēmas izklāstīšanas, vispirms gribētos definēt, kas tad ir tas civildienests. Taču vēl pirms tam, vajadzētu pateikt, ka civildienests ir svarīga institūcija, kas ir visas valsts pārvaldes sistēmas neatņemama daļa.
Valsts pārvalde ir izpildvaras administratīvais instruments, ar kura palīdzību Ministru kabinets īsteno Satversmē un likumos noteiktās funkcijas. Valsts pārvalde, kā institūcija, ietver Ministra kabineta izveidotas, hierarhiski organizētas valsts pārvaldes institucionālās sistēmas ar likumā noteiktām darbības procedūrām un profesionālu, valdībai lojālu personālu, kas īsteno likumdevēja un valdības noteiktus uzdevumus. Valsts pārvaldes sistēma ietver sevī visas ministrijas un citas MK izveidotas iestādes, kas īsteno valsts varu – izstrādā valsts politiku un normatīvo aktu projektus, organizē valsts funkciju un politisko lēmumu izpildi un kontrolē likumu izpildi, kā arī sniedz publiskos pakalpojumus. Valsts pārvaldei ir jābūt spējīgai elastīgi reaģēt uz pārmaiņām sabiedrībā un pasaulē un pieskaņot savas struktūras, procedūras un darbības mērķus mainīgajiem apstākļiem.
Stabila valsts pārvaldes darbība ir saistīta gan ar pēctecības nodrošināšanu valdības vai ministra maiņas gadījumā, gan ar garantiju, ka valsts pārvaldes funkcijas, kuras nepieciešamas valsts kā institūta efektīvai pastāvēšanai, tiks īstenotas un valsts mērķi sasniegti.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register