Katru dienu uzturā ir jālieto mazliet taukvielu (ne dzīvnieku valsts), lai tava sirds būtu stipra un vesela.
Gan augu, gan zivju eļļa satur nepiesātinātās taukskābes – omega 3, omega 6 un omega 9, kas nepieciešamas normālai smadzeņu un citu orgānu funkcionēšanai. Tomēr zivju eļļu ir jālieto piesardzīgi, jo tajā ir daudz A un B vitamīna, kas lielos daudzumos kaitē organismam. Savukārt olīveļļā ir olīvskābe, kas regulē vielmaiņu (tā kontrolē, lai organismā neveidotos lieki tauki).
Skābpiena produkti
Jogurts satur daudz kalcija un B grupas vitamīnus
Kumiss – dabisks antibiotisks līdzeklis, kuru būtu vēlams lietot profilaksei pret tuberkulozi, kuņģa slimībām un citām ar zarnu traktu saistītām saslimšanām
Kefīrs ar labajām baktērijām – lielisks līdzeklis vēdera saslimšanu ārstēšanai, kas arī tonizē nervu sistēmu un sirdsdarbību
Paniņas, krējums un biezpiens – ieteicami sirds slimību, nieru un nervu sistēmas slimību ārstēšanai
Siers satur A un B vitamīnu, kā arī kalciju, fosforu un skābpiena baktērijas. Izvada no organisma toksiskas vielas un labvēlīgi ietekmē kuņģa vidi
Skābpiena baktērijas stimulē aknu darbību, paaugstina organisma pretestību pret infekcijām un satur visas tam nepieciešamās aminoskābes
Cinks
Ja organismā ir cinka deficīts, jaunas imūnsistēmas šūnas – fagocīti un leikocīti – nemaz nevar rasties. Tieši tādēļ cinku un C vitamīnu jāuzņem papildus, tikko jūti pirmās saaukstēšanās pazīmes.
To satur jūras produkti, sarkanā gaļa, liellopu aknas un sirds, ķirbju un saulespuķu sēklas, auzu pārslu putra, pupas.
…