Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:523439
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.04.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Viena no Eiropas Savienības (ES) priekšrocībām, kas ļoti nozīmīga katram konkrētam indivīdam, ir tiesības brīvi strādāt jebkurā citā ES dalībvalstī. Tiesa gan, ar 2003. gada 1.maiju, kad Latvija pievienojās ES, visu valstu robežas automātiski netika atvērtas darba meklētājiem no Latvijas.
Pilnīga darbaspēka pārvietošanās brīvība apvienotajā Eiropā varēs valdīt tikai no 2011. gada, taču dažas valstis Latvijas darba ņēmējiem ir atvērtas jau ar 2004. gada 1. maiju, tāpat kā Latvija šīm valstīm.
Ar 2003. gada 1. maiju darbaspēks brīvi varēs pārvietoties no Latvijas uz visām jaunajām ES dalībvalstīm un otrādi, respektīvi, Latvijas darbinieki varēs strādāt Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Čehijā, Ungārijā, Slovākijā, Slovēnijā, Maltā un Kiprā. Tāpat arī šo valstu pilsoņi varēs strādāt Latvijā. Lai strādātu Latvijā, kā arī jebkurā citā jaunajā dalībvalstī, būs nepieciešams tikai ceļošanas dokuments (pase) un uzturēšanās atļauja, kas nedrīkstēs maksāt vairāk par pases izsniegšanu.
No esošajām ES dalībvalstīm par sava darba tirgus atvēršanu jau no iestāšanās dienas paziņojušas Dānija, Zviedrija, Nīderlande, Lielbritānija un Īrija. Ja pārējās dalībvalstis nepieņems nekādu lēmumu, tad no 2004. gada 1. maija tajās būs spēkā darbaspēka kustības ierobežojumi, respektīvi, Latvijas darba ņēmēji uz šīm ES valstīm varēs doties strādāt tikai līdzšinējā kārtībā, bez atvieglojumiem. Šie ierobežojumi būs spēkā divus gadus – līdz pat 2006. gada 1.maijam.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register