Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:102385
 
Author:
Evaluation:
Published: 17.02.2021.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

• “… (Pompi, I, 2, 23. paragrāfs, D., 1., 2.: Kvesti, kas bija klāt mirstīgo nāves sodu laikā Valdības, bija noziedzīgi nodarījumi, tie tika minēti pat likumos XII tabulās)…” (9. tabula, 4. tabula)
•“… (Līvijs, VII, 17, 12: XII tabulās bija nolēmums, ka turpmāk katram nacionālās asamblejas lēmumam vajadzētu būt likuma spēks) …” (12. tabula, 5. tabula)
Tātad mēs varam secināt, ka viņiem bija valsts nodevēji (9. tabula, 5. likums), un, ja viņi tika pieķerti, viņi par to tika stingri sodīti. Viņiem bija arī tiesas un īpaši cilvēki, kas uzraudzīja nāvessodu (meklējumi). Tiesa spēlēja vienu no galvenajām un nozīmīgajām lomām romiešu dzīvē, tiklīdz tā izlēma, vai atņemt personai dzīvību. Vienlaikus bargi sodīti arī par korupciju tajās. Viņiem bija arī nacionālās asamblejas, tas ir, cilvēkiem tika dota iespēja dot vismaz nelielu ieguldījumu valstī un tās struktūrā.
Apkopojot, es varu teikt, ka 12 tabulu likumiem bija liela loma mūsu pasaules nākotnē un likumu un likumu attīstībā tajā. Daži likumi mums var šķist ļoti dīvaini vai pat briesmīgi, bet tad to uzskatīja par normu. Es uzskatu, ka šie likumi var daudz pateikt par šo kultūru, par tiem cilvēkiem, kuri toreiz bija. Lai arī sievietēm un vergiem bija ļoti maz tiesību, attieksme pret viņām dažās lietās nebija sliktāka par citu cilvēku attieksmi.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register