Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:929734
 
Author:
Evaluation:
Published: 24.11.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Vīrieši salīdzinājumā ar sievietēm visumā pozitīvāk vērtē situāciju visās dzimumu līdztiesības jomās.
Atbildes liecina, ka pašvaldībās pārsvarā netiek atsevišķi analizēti un izmantoti sieviešu un vīriešu ieteikumi dažādu sabiedrisko norišu apspriešanu procesā, kā arī pašvaldību darba plāni neparedz īpašas aktivitātas viena vai otra dzimuma prasmju attīstībai, apmācībai, tādejādi nodrošinot līdzvērtīgu pieeju pakaplojumiem. Tas vedina domāt, ka pastāv problēmas ar dzimumu līdztiesības principu integrāciju politikas veidošanas procesā.
Raksturojot dzimumu līdztiesības projektu galveno misiju, visbiežāk tiek pausts uzskats, ka tā ir nepieciešamība “mainīt ļaužu izpratni” un “tradicionālo attieksmi pret dzimumu lomām”, t.i., veicināt dzimumu stereotipu pārvarēšanu. Bet aptuveni trešajai daļai mērķa auditorijas nav viedokļa par to, kas ir dzimumu līdztiesības projektu misija, kas liecina, ka nepieciešamas nopietns informatīvs un izglītojošs darbs šajā jomā.
Aptaujas dati liecina, ka vīriešu vidū dzimumu stereotipi par sievietēm it kā raksturīgām īpašībām ir būtiski biežāk akceptēti nekā starp sievietēm. Vīrieši biežāk kā sievietes uzskata, ka “kopumā vīriešiem ir spēcīgāka loģikā nekā sievietēm”, “darbs, kurā jāpieņem atbildīgi lēmumiem ir vairāk piemērots vīriešiem nekā sievietēm”, “atrodoties “augstā amatā”, sieviete daudz zaudē no savas pievilcības”.
Vienīgais, kam sievietes piekrīt biežāk nekā vīrieši, ir dzimumstereotips “darbs ar tehniku ir vairāk piemērots vīriešiem”, kas ir arī visbiežāk akceptētais viedoklis abu dzimumu vidū.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register