Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:844634
 
Author:
Evaluation:
Published: 16.11.2005.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Personu apdrošināšanas veidu objekts ir cilvēka dzīvība un fiziskais stāvoklis, bet risks ir nepareizi noteikt dzīvēs ilgumu.
Dzīvības riska apdrošināšanu varētu saukt par “tīro” dzīvības apdrošināšanu. Tā ir piemērota, ja vēlamies nodrošināties tikai nāves gadījumam, īpaši ģimenēm, kuru ienākumi ir nelieli un kuriem ir svarīgi būt nodrošinātiem apgādnieka nāves gadījumā, jo, ja apgādnieks nomirst, no valsts sociālās apdrošināšanas var sagaidīt tikai nelielas izmaksas.
Dzīvības riska apdrošināšanas gadījumā cilvēks iemaksā noteiktu prēmiju (parasti 0,5%- 2,5% no apdro1sinājuma summas) un, iestājoties apdrošinātā nāvei, visu atlīdzību( apdrošināšanas summas apmēra) saņem likumiskie mantinieki vai polisē norādītās personas. Ja cilvēks laimīgi nodzīvo līdz apdrošināšanas termiņa beigām, viņš nesaņem ne atlīdzību, ne arī iemaksu.
Jaukta tipa apdrošināšanas ar kapitāla uzkrāšanu gadījumā no iemaksām veidojas uzkrājums. Ja apdrošinātais nomirst kaut vai nākamā dienā pēc apdrošināšanas līguma stāšanās spēkā un ir paspējis veikt tikai vienu iemaksu, arī tad mantinieki saņems visu apdrošinājuma summu. Ja apdrošinātais nodzīvo līdz apdrošināšanas termiņa beigām, viņš var saņemt iemaksas kopā ar krāšanas laikā pieaugušiem procentiem
Uzkrājoša apdrošināšanā persona iemaksājot apdrošināšanas prēmijas krāj naudu gadījumam, ka būs sasniegts vai nu konkrētais mērķis vai nu konkrētais termiņš. Un ja tas notiek tad persona saņem apdrošināšanas summu un % par kapitāla izmantošanu. Šajā gadījumā apdrošinātājs darbojas līdzīgi bankai.
Apdrošināšanas polisē minēto apdrošināšanas summu var saņemt visu uzreiz vai tikai daļu un atlikušo summu, pārveidojot līgumu, pārvērst par mūža pensiju ar norunātu izmaksu periodu. Līgumā var ietvert arī apdrošināšanas pret nelaimes gadījumiem, kas paredz atlīdzību nāves vai paliekošas invaliditātes gadījumā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1205368
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register