Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:652199
 
Evaluation:
Published: 12.07.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

1.nodaļa „Rūpes par bērnu”


1.)„Kļūt par vecākiem – tā ir spēle ar augstu likmi. Vēl vairāk, veiksmīga vecāku uzdevumu izpildīšana ir principiāls nākamās paaudzes psihiskās veselības nosacījums...” (7 lpp.)

Vecāki ir pirmie, svarīgākie cilvēki, ar ko saskaras bērns. Liels „slogs”, atbildība guļ uz vecāku pleciem, principā, līdz pat mūža galam. No vecākiem ir atkarīgs par kādu cilvēku izaugs bērns. Vecāki ir tie lielie celmlauži, pamatu veidotāji ( vai arī bojātāji) – garīgo, sociālo, kultūras vērtību licēji. Visbeidzot lielākoties bērni līdzinās vecākiem, kā saka: „Ābols no ābeles tālu nekrīt.”
Manuprāt, vecāki ir tas šablons, paraugs, pēc kura bērns mācās, iepazīst sevi un apkārtni, mēģina izprast vecāku rīcības, vērtību sistēmu. Ļoti daudzas vecāku īpašības bērns manto no saviem vecākiem.
Audzināšana ir smalka māksla, tā nav nedz pārlieku liela lutināšana, nedz brutāla vardarbība. Ar audzināšanu jāapietas ļoti uzmanīgi, jo, ja vecāki ļaunprātīgi izmanto savu varu (piem. Neuzklausa bērna vajadzības, jūtas, soda par katru niecīgāko pārkāpumu u.c.) tad tas noteikti radīs problēmas bērna turpmākajā nākotnē (tas, ko vecāki bērnam apzināti vai neapzināti nodara neaizmirstas, bet gan saglabājas dziļākajos zemapziņas plauktiņos).
Un beidzot iztirzāt šo citātu, es nācu pie secinājuma, ka par vecākiem ir jākļūst tikai tad, kad patiešām jūti, ka esi gatavs gan morāli, gan fiziski, gan materiāli uzņemties milzīgu atbildību par savu nākamo atvasi. Izaudzināt viņu par lielisku cilvēku, labāku par sevi (vienmēr ir jātiecas uz kaut ko labāku, uz pilnību)...…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register