Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
5,99
You save:
1,08 (18%)
Discounted price*:
4,91
Purchase
Add to Wish List
ID number:664788
Evaluation:
Published: 09.01.2015.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Grili
Pēc apsildes iedalās vairākās grupās. Šī ir iekārta, ar kuras palīdzību tiek veikta pārtikas produktu siltumapstrāde, siltumam iedarbojoties uz gatavojamo produktu. Tie var darboties ar kokoglēm vai gāzi, elektrību. Šādiem ēdieniem veidojas jaunas garšas īpašības un produkts nepiesūcas ar taukvielām. Pirms cepšanas produktus parasti marinē. Grila restes vai virsmu ietauko. Ja izmanto koka vai bambusa irbulīšus, tos ieteicams pirms tam izmērcēt ūdenī, lai irbulīši tik ātri nesagruzd. Grilēšanas laikā produktus periodiski pārsmērē ar izkausētām taukvielām vai marinādi. ĒU izmanto slēgta tipa divpusējos kontaktgrilus. Tie sastāv no divām sildvirsmām, kas atrodas viena virs otras, savstarpēji savienotas.
Kontaktgrils ir atverams kā grāmata. Augšējai sildvirsmai ir izturīgs rokturis, lai to varētu pacelt uz augšu un grilējamo produktu pacelt. Tauki, gaļa, sula sakrājas apakšējā sildvirsmas padziļinājumā + tos periodiski nolej. Iekārtas priekšpusē ir pakešslēdži, ar kuru palīdzību iekārtu ieslēdz, regulē apsildes stiprumu. Iekārta var sastāvēt no divām darba virsmām, katra strādā atsevišķi. Vizuāli darba procesam var sekot ar signāllampiņas palīdzību. Darbu beidzot, iekārtu izslēdz, ļauj virsmām atdzist. Sildvirsmas iekšējā plāksne var būt noņemama. Ar mitru drānu noslauka pārējās iekārtas daļas. Retāk ĒU izmanto atklātos grilus ar hermētiski slēgtiem sildelementiem. Šeit produktus novieto uz restēm vai tos novieto divpusīgās restēs. Tā produktu ir vieglāk apgriezt, lai apcepas abas puses. Pakešslēdzis regulē siltuma pakāpi. Termoregulators ir savienots ar teni. To viegli var izņemt, lai mazgātu pamatni. Zem tena var būt vanniņa. Ūdenim iztvaikojot, ēdiens ir sulīgāks. Darbu beidzot, iekārtu izslēdz, ļauj atdzist. Izņem tenus, mazgā restes, mazgā vanniņu. Novieto uz karstumizturīgas virsmas, jābūt labai ventilācijai. Elektriskajā grilā tiek izmantots infrasarkanais starojums. Izmanto hermētiski noslēgtus sildelementus, kur kvarca stikla caurulē ir iestrādāta volframa spirāle, kas izstaro IS starus. Šo sildelementu novieto iekārtas augšējā daļā un virs tā stiprina alumīnija atstarotāju, kas siltuma enerģiju fokusē uz produktu. Plīts korpuss, kas balstās uz kājiņām, var būt novietojams uz galda. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,62 €
Work pack Nr. 1346126
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Ēdienu gatavošanas iekārtas un to ekspluatācija”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/664788

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register