Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:556747
 
Author:
Evaluation:
Published: 21.04.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

1900.gadā pasauli pārvaldīja mazais Eiropas kontinents. Septiņas no divdesmit neatkarīgajām valstīm varēja saukt par lielvalstīm. Tas bija Krievija, Vācija, Austroungārija, Lielbritānija, Francija, Itālija un Turcijas impērija. Vācija un Itālija bija samērā jaunas valstis, kas bija izveidojušās pirms trīsdesmit gadiem, tomēr Vācija ar saviem daudzajiem un iedzīvotājiem un rūpniecisko un militāro varenību bija visstiprākā Eiropas kontinentālvalsts. Turpretī Lielbritānija bija visvarenākā valsts pasaulē, jo tās impērijā ietilpa ceturta daļa zemeslodes iedzīvotāju un tikpat daudz sauszemes platības. Lielbritānijas karaliskā flote un tirdzniecības flote valdīja pār jūrām, un industrija bija augsti attīstīta. No šīm divdesmit valstīm tikai divas bija republikas, pārējās valstīs valdīja monarhi ar dažādu varas stiprumu, sākot ar Krievijas cara un Turcijas sultāna absolūto diktatūru un beidzot ar cēlo karalienes Viktorijas konstutitucionālo monarhiju Lielbritānijā. Eiropas valstu robežas bija noteiktas maz rēķinoties ar etniskām, valodas un reliģijas atšķirībām, un tāpēc nacionālisms izvērtās par vienu no lielākajām problēmām.
Lielvalstis 1900- 1914 gadam.
Vācija. Vācijas rūpnieciskie sasniegumi nenovēršami piešķīra tai valdošo stāvokli Eiropā un ievilka to sriegā sssssaimnieciskā sacensībā ar Lielbritāniju. Konstitūcija deva lielu varu ķeizaram un ar viņa starpniecību- kancleram un armijai.
Kanclers bija Vācijas valdības galva un bija atbildīgs vienīgi ķeizaram. No 1900.- 1909.gadam šo vietu ieņēma fon Bīlovs. Viņš savos uzskatos bij a konservatīvists. Pēc tam nāca Betmans- Hollvēgs.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register