Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:358536
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.06.2006.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

75 – 80 % nāvējošas elektrotraumas notiek saskaroties ar 380 V vai 220 V spriegumu. Šāda sprieguma elektroierīces lieto visā Latvijā. Cilvēkiem par elektrības bīstamību ir radies diezgan nepareizs priekšstats, tādēļ nezināšanas vai neuzmanības dēļ katru gadu bērni gūst smagas elektrotraumas un pat iet bojā. Tādēļ ir jāzina, kas ir elektrība un kā ar to rīkoties.
Sevišķi jāuzmanās telpās, kur ir mitrs ( mitrumā pat pieskāršanās elektroierīcēm vai gaismekļiem ar slapjām rokām vai mitru lupatu var izraisīt elektrotraumu), strāvu vadoši putekļi (metāla, ogļu, grafīta u.c.), kodīgas gāzes un tvaiki, kur ir silts un karsts gaiss, strāvu vadošas grīdas (metāla, klona, ķieģeļu, betona, flīžu u.c.), tuvu esoši cauruļvadi radiatori vai cita veida metāla konstrukcijas. Tātad sevišķi bīstami ir vannas istabā, pagrabā, pirtī, uz balkona, virtuvē, garāžā. Tik pat bīstami ir arī ārā (atklātā vidē). Ļoti bīstami ir ārpus mājas, pagrabā, garāžā vai šķūnī lietot elektroierīces, kas ir paredzētas lietošanai istabā. Jo ārā zeme ir mitra un ļoti labi vada strāvu. Tātad nedrīkst ārā lietot putekļusūcēju, istabas lamu, fēnu, televizoru, radio utt. Ar katru gadu pieaug elektrotraumu skaits, kas iegūtas nepareizi lietojot istabas elektroierīces.
Jāzina arī tas, ko darīt, ja pagalmā, piemēram, redzi pārrautu, uz zemes nokritušu elektrības vadu. Strāvas darbības lauks ir 8 metri, lai veiksmīgi to apietu un neiegūtu traumas ir jālec uz vienas kājas, vai jāsper nelieli solīši neatraujot pēdu no pēdas un no zemes, jo cilvēks ir labs strāvas vadītājs un tiklīdz abas pēdas nesaskarsies, caur cilvēku plūdīs strāva.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register