Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:540790
 
Author:
Evaluation:
Published: 01.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Elektromagnētiskā indukcija: a) Ja magnētiskajā laukā B vadītājs, pa kuru plūst strāva I, sāk kustēties, t.i., iegūst ātrumu v, tad var sagaidīt, ka pārvietojot strāvas avotam nepievienotu vadītāju ar kādu ātrumu v magnētiskajā laukā B, vadītājā inducēsies strāva I.
b) Mainīga magnētiskā plūsma ierosina elektrisko lauku ar noslēgtām spēka līnijām (virpuļveida elektriskais lauks). Vadītājā ierosinātais lauks izpaužas kā ārējo spēku darbība. Šo parādību sauc par elektromagnētisko indukciju, bet radušos elektrodzinējspēku – par indukcijas EDS.
Elektromagnētiskās indukcijas likumi: A) Faradeja likums: Noslēgtā kontūrā indukcijas EDS skaitliski ir vienāds ar kontūra aptvertās magnētiskās plūsmas izmaiņas ātrumu.
B) Lenca likums: Indukcijas strāvas virziens ir tāds, ka tās radītā magnētiskā plūsma cenšas aizkavēt to magnētiskās plūsmas maiņu, kura izraisa elektromagnētisko indukciju.
C) Elektromagn. indukc. lik.: Noslēgtā kontūrā indukcijas EDS ir vienāds ar kontūra aptvertās magnētiskās plūsmas izmaiņas ātruma, kas ņemts ar pretēju zīmi. Pašindukcijas parādība. Induktivitāte.: Strāvas, kuras plūst kādā kontūrā, rada magnētisko lauku un kontūrs aptver pilno magnētisko plūsmu m. Mainoties strāvai kontūrā, kontūra izmēriem vai vides magnētiskajai caurlaidībai, mainās arī magnētiskā plūsma un kontūrā inducējas EDS. Šo parādību sauc par pašindukciju.Saskaņā ar Bio-Savāra-Laplasa likumu vidē, kuras magnētiskā caurlaidība nav atkarīga no strāvas, magnētiskā lauka indukcija B jebkurā lauka punktā ir proporcionāla strāvai I, kas rada lauku. Tādēļ kontūra aptvertā pilnā magnētiskā plūsma m = LI, kur L – kontūra induktivitāte. Tā atkarīga no kontūra formas un izmēriem, kā arī no vides magnētiskās caurlaidības . Feromagnētiķiem induktivitāte L=f(I) const, jo tiem caurlaidība atkarīga no lauka intensitātes, resp., no strāvas I kontūrā.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1215964
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register