Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:110996
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.10.2020.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Enzīmu izmantošana dzērienu pārstrādē un ražošanā    2
1.1.  Sulu ražošana    2
1.2.  Vīnā izmantojamie enzīmi    6
1.3.  Alus darīšanā izmantojamie enzīmi    8
Extract

1.2. Vīnā izmantojamie enzīmi
Vīna darīšanā izmanto jau vīnogās esošos un komerciāli radītos enzīmus, lai palielinātu ražošanas jaudu un nodrošinātu vīnu ar pastiprinātu garšu un aromātu. Fermentu izstrādājumi palielina sulas apjomu, krāsas izteiktību, fermentējamo cukuru daudzumu, kā arī samazina ekstrakcijas laiku.
Β-glikanāzes, kas satur pektināzi, sašķeļ pektīnvielas vīnogu misā fermentācijas procesā vai jauniem vīniem, pirms attīrīšanas un filtrācijas. Vīnogu misa, kas ir apstrādāta ar β-glikanāzi, kuru producē T. harzianum [1], ir mazāk viskoza. Vīns rūgst un nogatavojas ātrāk. Saldajos vīnus apstrādātā ar Bortrytis cinerea pelējuma sēni, lai dehidratētu vīnogas un notiktu cukura koncentrēšana ogā. Β-glikanāze tiek izmantota arī, lai samazinātu šo pelējuma sēņu radīto glikānpolisaharīdu daudzumu, kuri traucē dzidrināšanas un filtrācijas procesā [6].
Enzīmi ir vajadzīgi arī, lai pastiprinātu un “atbrīvotu” aromātu vīnos. Glikozidāzes atbrīvo aromātvielas, kas ir savienoti ar cukuriem un veido glikozīdus bez smaržas. Β-glikozidāze, kuru producē A. Niger, spēj pārvērst šos terpēnus par aromātiskajiem terpēniem, atbrīvojot aromātiskās vielas brīvā veidā. [5]

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register