Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:673922
 
Evaluation:
Published: 16.06.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 10 units
References: Not used
Extract

Ētiska pasaules apzināšana piešķir iespēju katras personības uzlabot morāle, uzzināt īstenību un pasauli ideāles.
Ētiska pasaules apzināšana palīdz pamatīgi studēt un saprast ideālus, estētisku garšu, tikumību un mūsējas planētas atšķirīgu tautu morāliskas normas.
Ētiskas pasaules apzināšanas procesā formējas kopējs priekšstats par visas cilvēces morāliskām un
tikumīgām vērtībām. Estētiska pasaules apguve paredz plašu ieinteresētību pašā apguves priekšmetā, orientāciju uz viņa uztveri integritātē. Mākslu saformē un regulē individuālas piesavināšanās mehānisms sabiedriski - vēsturiskas cilvēces pieredzes. Uztverot darbu, cilvēks pārdzīvo zināšanu par pasauli kā savējā personīgā izjūta, celmā kā guļ šīs zināšanas sociāla kulturāla daba. Estētiskas pasaules bagātības sapratne mākslas priekšmeta kvalitātē ļauj apjēgt mākslas metodes specifiku, izvirxītam kā dotā priekšmeta analogu.
Ētika attiecas pret izsenām zinātnēm, un radās uz robežas 5-4 g.s. pirms mūsu ērai. Vārds ētika notiek no sengrieķu etos vārda - māja, pavards (laikos Homēra, 7 g.s. līdz m. e.) bet vēlāk: raksturs, paraža.
Ētika:
- Tā ir zinātne par ļaužu uzvedību, tikumiem un paražām uzvedībā. Parādība, kurš studē ētika (tikumi, paražas un t.t.), vēlāk – 1 g.s. pirms mūsu ērai.
- Saņēma nosaukumu Morāle. Šā vārda ciltstēvs Gaj Julij Cezar, viņš izveidoja viņu no latīniska vārda Moss - tāpat apzīmējoša māju, pavardu, paraža un t.t. Jēdziena pasaules valodu vairākumā ētika un morāle iegāja sākotnējs variants: ētika ir zinātne par morāli. Bet dažās valodas ir savējie vārdi, tā krievu valodā eksistē vārds tikumība. Ētika ir filozofiska zinātne, kuras studēšanas objekts ir morāle. Vārds «morāle» nozīmē mūsdienu valodā apmēram tas pats, ka un tikumība.
Tādēļ speciālistu vairākums nepavada stingru robežu starp morāli un tikumību un skaita šos vārdus par sinonīmiem. Vajag teikt, ka arī vārds «ētika» sākotnē nozīmēja to pašu, ka arī ir «morāle», un «tikumība». Līdz šim runā par uzvedības ētikai, virsnieka ētikai, par pedagoģisku ētiku un t.t., esot ainā galvenokārt morāliskas normas un tikumīgas attiecības, kuras satrāpījās
sabiedriskas dzīves tajā vai citā sfērā.…

Author's comment
Editor's remarks
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −5,48 €
Work pack Nr. 1122598
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register