Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:471923
 
Evaluation:
Published: 06.05.2020.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Manuprāt, filmā liels uzsvars ir likts uz politiskajām cīņā. 49 partiju saraksti Saeimas vēlēšanās, kad padomju vēlēšanās bija iespēja izvēlēties vienu variantu no viena. Tas tiek atspoguļots arī kadrā, kad Emma prasa, lai parāda visas brošas, kaut gan tās ir vienādas. “Vai tad izvēlēties nedrīkst?” vēl ironiski piebilst viņa. Partijas izsaka mūžīgos solījumus, cīnīsies par visas tautas nākotni, kad ievēlēs, tad sāksies jauna dzīve, visiem viss būs, tad visiem palīdzēs atrast un būs darbs, neviens bez vakariņām nepaliks, nevienam tautietim nevajadzēs staigāt ar basām kājam utt.
Attēlots, ka inteliģenti cilvēki nav nepieciešami, sūta tādus tālāk prom. Kurmim piesakoties darbam, sākumā viņš teica, ka ir filozofs, skolotājs. Darbu piedāvāja tikai jūnijā. Tomēr, kad prasīja jebkādu darbu, tad piedāvāja strādāt par šinderi uzreiz. Jāpiemin arī tas, ka katram cilvēkam varēja būt tikai viens darbs.
Interesē par vienkāršo cilvēku likteņiem. Parādīts cik viegli ietekmējams cilvēks : “Kas man maksā, tam es līmēju.” Taču, mājās runājot, zina, ka visas partijas muļķo tautu, zagļi, aplaupa valsti un cietumā tādus jāliek. Izmanto kā kurināmo partiju skrejlapas, labi deg. Zina, ka nekad nedrīkst teikt, ko patiesībā domā. (Kadrs ar Kalnkāju kundzi un Kurmi pie kioska, nosauc viņu par slīpētu.) Prot iziet no situācijām, kad Emma izder alkohola pudeli, tad Kurmis pielej klāt ūdeni. Jaunā paaudze, Emma, dumpinieciska, atver logus un saka:” Lai dzird kā cilvēki dzīvo.”

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register