Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:439976
 
Author:
Evaluation:
Published: 23.09.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Kopsavilkums
Darba mērķis ir salīdzināt un izanalizēt freidistu un neofreidistu - Z. Freida, K. G. Junga, A. Adlera, Ē. Ēriksona un K. Horni teorijas par viņu uzskatiem attiecībā uz personības individualizācijas veidojošiem faktoriem.

Freids ir klasiskās psihoanalīzes pamatlicējs, kā arī lielu uzmanību velta histēriju slimniekiem un hipnozes metodēm. Viņš saprata, ka neirotiskos simptomus var izskaidrot ar iekšējo konfliktu palīdzību.
Personības veidošanos Freids saista ar ID, EGO, SUPEREGO un LIBIDO. Freids par galveno uzdevumu savā praksē izvirzīja stiprināt EGO, jo biežāk virsroku gūst SUPEREGO, jo vairāk cilvēks tuvojas neirozei. Un jo vairāk varas iegūst EGO un SUPEREGO to zaudē, jo brīvāks un veselāks cilvēks jūtas. Daba cilvēkam ir izveidojusi aizsargmehānismus, kuri remdē ID tieksmes un pasargā no iekšējām traumām.
Uzskatu, ka personības veidojošos faktorus daudz nosaka tas, kā vecāki izturas pret savām atvasēm, tieši bērnībā un, protams, pusaudžu vecumā, kad bērns kļūst par daļu no pieaugušo pasaules. EGO bailes no stingrā SUPEREGO un pati pirmā EGO kapitulācija vienmēr notiek ārējās ietekmes vadīti, parasti jau agrā bērnībā – vecāku autoritātes priekšā, jo varas samēri šeit ir pārāk nevienādi. Vecāku autoritāte panāk paklausīšanu, draudot ar sodiem, izpildot tos, tādā veidā pakāpeniski radot SUPEREGO pašā bērnā. Te nekādā gadījumā netiek noliegts fakts, ka vecāki ieprogrammē arī daudz nepieciešamas informācijas.

Jungs ir Freida līdzgaitnieks. Visu savu dzīvi velta cilvēku problēmu risinājumiem. Tāpat kā Freids raksta arī psihoanalīzi, tikai citā interpretācijā. Lielu nozīmi velta neapzinātajam.
Viņš raksta, ka personības veidojošos faktorus ietekmē tas, ko cilvēks ir pārdzīvojis savas dzīves laikā. Personības struktūra veidojas pēc arhetipiem, kas ir:
„es” jeb Freida „EGO” – uzver to, ko prasa reālā sociālā vide un ko jūtam iekšēji. EGO apspiež arī ID tieksmes.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,98 €
Work pack Nr. 1191336
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register