Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:752747
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.12.2016.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Extract

Laminētu un finierētu detaļu apstrādē izmanto frēzes ar slīpiem zobiem.
Saliktas frēzes ar iestiprinātiem nažiem. Šā tipa frēzes sastāv no vārpstas nažu iestiprināšanai (sauktas arī par nažu galvām) un atsevišķiem nažiem. Saliktās frēzes lieto ļoti plaši, jo to izgatavošana, asināšana un apkalpošana ir vienkārša. Nažu vārpstas ir cilindriskas. Sastopamas ari agrāk minētās kvadrātiskās nažu vārpstas (20. att., c), taču šodien praktiski netiek pielietotas. Cilindriskajās nažu vārpstās iestiprina gan tērauda nažus, gan nažus ar cietmetāla plāksnītēm, gan ari nepārasināmās divpusīgās un četrpusīgās cietmetāla plāksnītes.
Kombinētās frēzēs galvenokārt paredzētas dažādu sarežģītu profilu apstrādei. To sastāvā ir divas vai vairākas viengabala frēzēs vai ari frēzes ar cietsakausējuma plāksnītēm, kur katra no tām apstrādā daļu detaļas profila. Kombinētās frēzēs bieži izmanto profilēto celtniecības būvmateriālu ražošanā, piemēram, grīdas dēļu gropju iestrādāšanai.
Kāta frēzes lieto dažādas konfigurācijas gropju frēzēšanai, detaļu apstrādei ar virsfrēzēm, pārkaru noņemšanai, konisku tapu iegūšanai un profilfrēzēšanai. Kāta frēzes var būt cilindriskas vai profilētas, viengabala un ar cietsakausējuma plāksnītēm. Frēžu diametri ir robežās no 4 līdz 25 mm, bet kāta diametri – 12 mm. Atsevišķos gadījumos izmanto arī saliktās frēzes ar mehāniski iestiprinātiem nažiem, frēzes ar papildgriežņiem gala virsmā un vienasmens frēzes, kuras izveidotas bez mugurleņķa (α = 0°). Cietsakausējuma kāta frēzes var būt gan vienasmens, gan divasmeņu frēzes.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register