Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:533123
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.01.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Gēnu inženierija ir apzināta jaunu gēnu izveide, aizstājot vai pievienojot jaunu ģenētisku sastāvdaļu. Tā var izmainīt dabisko ģenētisko daudzveidību, kas ir veidojusies miljoniem, pat miljardiem gadu kopš dzīvība vispār parādījās uz Zemes. Gēnu inženierija pieder bioloģiskajam mutagēnajam faktoram, kas nozīmē, ka mutācijas noris, baktērijām un vīrusiem iedarbojoties uz dzīvajiem organismiem.
Ģenētiski pārveidoti organismi vēl nesen bija pilnīgi nedzirdēts termins, bet nu to piemin arvien biežāk. Daļa cilvēku gēnu inženieriju uztver kā brīnumlīdzekli vai visām mūsdienu pasaules likstām. Turpretim citi ir gatavi pat doties cietumā, lai tikai novērstu briesmas, ko var radīt jaunie organismi.

GĒNU INŽENIERIJAS TEHNOLOĢIJA
Biotehnoloģija ir dažādu produktu iegūšana, izmantojot mikroorganismu, vīrusu, augu un dzīvnieku šūnas. Tā izsenis tiek izmantota pārtikas, piemēram, maizes, jogurta, siera, vīna, alus gatavošanai un mūsdienās ir lielākais pārtikas produkcijas eksperiments visā pasaules vēsturē. 70.-ajos gados tā izveidojās par pastāvīgu zinātnes nozari. Tajā laikā radās arī gēnu inženierija, kurā, izmantojot dzīvu organismu ģenētisko materiālu, kā arī mākslīgi radītus gēnus, pārveido organismus. Tas ir tehnoloģiju komplekss, kas ļauj manipulēt ar ģenētisko materiālu jeb DNS, t.i., izdalīt, pievienot, izmainīt, kopēt, pavairot gēnus un pārvietot tos no vienas sugas uz citu. Ģenētiski pārveidota pārtika ir nopērkama arī Latvijā, un iespējams, ka nākamgad šeit sāks audzēt arī pārveidotos augus. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register