Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:206867
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.07.2007.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract


Zemes virsas reljefa pētījumos gūtās ziņas un dati ir svarīgi vairāku citu dabas zinātņu attīstībai. Ģeomorfoloģiskās atziņas ir svarīgas ģeoloģijai, jo reljefa formas ir cieši saistītas ar dažādiem ģeoloģiskiem procesiem un ļauj spriest par to izplatību un raksturu. Pēc reljefa īpatnībām var spriest par Zemes garozas uzbūvi un derīgo izrakteņu atradnēm atsevišķās teritorijās, tātad risināt arī galvenos ģeoloģijas uzdevumus.
Ģeomorfoloģijas atziņas nepieciešamas ģeogrāfijas zinātņu attīstībai, jo reljefs ir viens no svarīgākajiem dabas faktoriem, kas ietekmē virszemes noteci, klimatu, pazemes ūdeņus, augu valsti, augsnes veidošanos un cilvēka saimniecisko darbību. Tā kā visus šos dabas resursu cilvēks arvien pieaugošos apmēros izmanto saimnieciskajām vajadzībām, Zemes virsas reljefa izpēte ir pilnīgi nepieciešama visos gadījumos, kad izvirzās jautājumi par dabas bagātību racionālu izmantošanu.
Sevišķi liela ir ģeomorfoloģijas nozīme ir lauksaimniecībā, jo šī saimniecības nozare visciešāk saistīta ar dabas apstākļiem, starp kuriem Zemes virsas reljefam ir svarīga nozīme. Mūsdienu lauksaimnieciskā ražošana lielā mērā atkarīga no teritorijas racionālas organizācijas un no zemes ierīcības, kas saistās ar daudzu dabas resursu izpēti un izvērtēšanu. Tas pats attiecas uz agronomisko izrakteņu meklēšanu un izmantošanu (kūdra, kaļķošanas materiāli u.c.). Bez tam reljefa īpatnības stingri jāievēro lauksaimnieciskajā ražošanā un zemju agro ekonomiskajā vērtēšanā, zemju nosusināšanā un apūdeņošanā, apmežošanā, cīņā pret augsnes eroziju u.c. Arī visāda veida lauksaimnieciskās celtniecības darbi (ciematu celtniecība, ceļu būve, lopkopības kompleksu būve u.c.) nevar būt sekmīgi, ja neizprot un nenovērtē reljefa īpatnības.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −0,98 €
Work pack Nr. 1170695
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register