Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:992849
 
Evaluation:
Published: 26.02.2021.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

8. Nosauc 3 Kārļa rakstura īpašības un pamato tās ar piemēriem!(6p.)1p- daļēji pamatota īpašība, 2p.- fakti skaidri, nepārprotami.
1.) Vājš raksturs. Kārlim piemīt liels talants, bet pārāk maza drosme uzdrīkstēties to parādīt. Kārlim grūti pastāvēt pašam par sevi, grūti sevi piespiest rīkoties. Tas spilgti atklājās brīžos, kad iniciators veidot gleznu izstādes bija tieši viņa sieva Dagmāra, nevis pats Kārlis, kaut gan Kārlis to vēlējās tikpat stipri.
2.) Naivs. Kārlis viegli notic tam, ko cilvēki viņam saka. Piemēram, Kārļa gleznu izstādes laikā, kad Olafs viņam, acīs skatoties, meloja, ka vēlas salīgt mieru un nožēlo to, kā izturējies pret Kārli līdz šim, Kārlis uzreiz arī piedeva un uzskatīja, ka Olafs saka taisnību. Sēžot un kopīgi nosvinot izstādes atvēršanu, Kārlis vēl Olafam izteica pateicības un miera vārdus. Bet kad pienāca rīts, viņš avīzē izlasot slikto recenziju par savu izstādi un saprotot, ka raksta autors ir Olafs, saprata cik naivs bijis.
3.) Zems pašvērtējums. Kārlis sevi neatzīst kā īstu mākslinieku. Vienmēr ir pārlieku paškritisks pret sevi un nekad nav īsti apmierināts ar savu veikumu. Kaut patiesībā Kārļa talants bija liels un to novērtēja jebkurš, kuram bija māksliniecisks skatījums uz pasauli, nevis vienīgi padomju ideoloģija. Kārlis pat spēja savu dzīves aicinājumu- gleznošanu, atstāt novārtā, kad sieva Dagmāra tika izsūtīta.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1384556
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register