Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
Hlorīdu noteikšana maizes izstrādājumos
File size:
251 KB
ID number:

799064

 
Evaluation:
Published: 04.12.2019.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Not used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Extract

Rezultātu izvērtējums
Ar titrimetriju analizējot rudzu maizes paraugu noteikts, ka tas satur 0,960±0,012 % NaCl uz 100 g produkta. Savukārt, uz konkrētās maizes etiķetes norādīts, ka tā satur 1,1g sāls uz 100 g produkta. Ļoti iespējams, ka darba gaitā radušās kādas neprecizitātes, jo titrējot tukšo paraugu tika
iztērēts samērā daudz titranta, kas ir netipiski, ņemot vērā, ka šķīdumā hlorīdjoniem nebija jābūt vai to koncentrācijai bija jābūt ārkārtīgi zemai. Tieši šis darba posms potencāli uzskatāms par visticamāko neprecizitāšu avotu un tādēļ novērojama šāda analīzes rezultātu nesakritība ar etiķetes informāciju. Lai panāktu precīzākus rezultātus, šajā gadījumā būtu bijis ieteicams veidot vairākus tukšos paraugus.
Latvijā šobrīd nav noteiktu normu sāls daudzumam maizē, taču vairākas Eiropas savienības dalībvalstīs, reaģējot uz Eiropas Savienības Sāls patēriņa samazināšanas ierosmju sistēmu, tādu noteikušas un tas svārstās no 1% līdz 2,5% sāls uz 100 g maizes, atkarībā no tās veida. Iepazīstoties
ar Latvijas veikalos tirdzniecībā esošo tumšo rudzu maižu sāls saturu (skat. 3.tabulu) var secināt, ka konkrētās rudzu maizes sāls saturs ir mērens.…

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register