Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:310024
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.10.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Not used
Extract

Jau senie cilvēki mēģināja ielūkoties nākotnē un paredzēt notikumu gaitu. Pareģošana pamatojas uz ticību, ka cilvēka dzīve nav nejaušu apstākļu kopums, bet zināma likumsakarība, izteikta tādu zīmju sistēmā, kuras iespējams kaut kādā veidā interpretēt. Par pamatu pareģojumiem nereti kalpoja astronomiskas parādības – Saules vai Mēness aptumsums, Saules, Mēness un planētu kustība attiecībā pret zvaigznēm un citai pret citu. Pirmajā gadu tūkstotī pirms Kristus dzimšanas radās īpašs pareģošans veids – pēc debesu spīdekļiem. Tā bija astroloģija, kuras pamatā – matemātiskā ideja par Zodiaku un zināmi priekšstati par to, ka cilvēka dzīvi nosaka spēki, kas darbojušies viņa dzimšanas brīdī. Senie priesteri, kas pētīja astroloģiju, atklāja arī sakarību starp planētu īpašībām un cilvēka rakstura īpašībām.
Kas ir Zodiaks un tā zīmes, kuras, kā apgalvo asrologi, ietekmē mūsu mūžu?
Iedomāto joslu, pa kuru debesīs riņķo Saule, sauc par astroloģisko Zodiaku. Zodiaka simbols apzīmē notikumus uz Zemes atbilstoši tai vietai debesīs, kurā atrodas Saule. Atkarībā no piedzimšanas laika cilvēks piederīgs kādam no divpatsmit tipiem – atbilstoši savai zodiaka zīmei. Katru zīmi pārvalda viena no desmit planētām. Divpatsmit Zodiaka zīmes savukārt dalās četrās grupās, un katra grupa asocējas ar savu elementu: Uguns, Ūdens, Gaiss, Zeme.
Mūsdienās astrologu horoskopi ir ļoti populāri. Tie lasāmi gandrīz vai ikvienā laikrakstā vai žurnālā – dienai, nedēļai, visam gadam...
Šī pētnieciskā darba mērķis ir noskaidrot cik lielā mērā cilvēka raksturu nosaka zodiaka zīmes un, vai horoskops ir ietekmējis cilvēku reālo dzīvi.
AUNS

Vadošā planēta – Marss
Laimīgais skaitlis – 9 un visi skaitļi, kas dalās ar 9.
Astroloģiskā zīme – Auns
Astroloģiskās krāsas – Aveņkrāsa, sarkans, zelta dzeltens un visas spīdošās krāsas.

PERSONĪBAS RAKSTUROJUMS

Šī zīme horoskopā ir pirmā un šīs zīmes cilvēki vienmēr cenšas būt pirmie. Auns ir ļoti egoistiska zīme. Auna simbols – dzīvnieks, kas pret visu triecas ar galvu. Katrs, kam bijusi darīšana ar Aunu, zina, ka tie iet tieši uz mērķi.
Auns tāpat ir pirmā Uguns zīme Zodiakā un tas pastiprina viņa aktivitāti.
Auna personībā ir zināma naivitāte, kura bieži tos noved pie vilšanās. Auns mēdz būt ļoti līdzjūtīgs un rūpīgs. Ar visu to, Auns nekad nezaudē savu modrību.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register