Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:618452
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.02.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Daļēji tomēr Morawcsik pirmajam apgalvojumam piekrist nevaru, jo šobrīd lielākā daļa lēmumu ES vairs netiek pieņemti pēc vienprātības principa, jo tas ievērojami palēnina darba gaitu.
Andrew Moravcsik, apgalvojot, ka Eiropas Savienība ir starptautisks režīms, kas veidots politikas koordinācijas nolūkā, manuprāt, ir diezgan precīzi raksturojis Eiropas Savienību. ES būtība ir koordinēt valstu rīcību, palīdzēt valstīm to realizēt, aizstāvēt savas interns pārējo valstu vidū, kā arī raudzīties, lai visās valstīs darboties līdzvērtīgi noteikumi un likumi.
ES ir redzams arī tāda starpvaldību teorijas pazīme kā valsts būtiskās lomas esamība. Teorētiski ES valstij ir noteicošā loma, tomēr realitātē, manuprāt, tas pilnībā nedarbojas, jo trūkst informācijas apmaiņas valsts un ES institūciju starpā. Iespējams, šobrīd, kad ir stājies spēkā Lisabonas līgums valdībām būs pieejams vairāk informācijas par procesiem un to virzību.
Tāpat uzskatu, ka viena no svarīgām starpvaldību teorijas iezīmēm, kas atspoguļojas arī ES darbībā ir „tirgošanās” metodes esamība. Būtībā tāds jau bija Eiropas Ogļu un tērauda kopienas dibināšanas mērķis – Francijas un Vācijas vienošanās, kas bija izdevīga abām pusēm. Uzskatu, ka daļa dalībvalstu arī šobrīd ES darbojās tikai šī paša iemesla dēļ. Eiropas Savienības dalībvalstīm ir savstarpējas vienošanās un atvieglojumi, kas ir ieguvums ikvienai valstij.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register