Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:478885
 
Evaluation:
Published: 15.11.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Islams ir jaunākā no pasaules lielajām reliģijām. Vairāk nekā pusmiljarda pasaules iedzīvotāju pieder pie islama ticības. Islams nozīmē paklausību jeb mieru, pakļaujoties Allāha(Dieva) gribai. Islama sekotājus sauc par musulmaņiem, tas nozīmē ’’paklausīgie’’. Islams ir otrā lielākā reliģija pēc kristietības un pasaulē visstraujāk augošā reliģija – Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Āzijā.
Par vissvarīgāko notikumu vēsturē musulmaņi uzskata Dieva vārda atklāsmi vīram, ko sauc par Muhamedu, 7.gs. sākumā. Muhameds kļuva par Dieva vēstnesi jeb pravieti. Islams lielā mērā ir viena cilvēka – Muhameda – radīta reliģija. Šajā ziņā Islams atšķiras, gan no jūdaisma, gan no kristietības, kam pamatā ir plaša tradīcija.
Pirmajos savas rašanās gadsimtos islams izplatījās ar militārās ekspansijas palīdzību. Islama mācība bija stingri noteikta. Stingrās uzvedības normas varēja nodrošināt cilvēku izdzīvošanu Arābijas pussalas ekstremālajos dabas apstākļos.
Muhameda dzīve ir saistīta ar Meku( pravieša Muhameda dzimšanas vieta). Pirmo korāna atklāsmi Muhameds saņēma 40. gadu vecumā 610.gadā. Šīs atklāsmes atkārtojās 23 gadus ik pa brīdim, un pēdējo atklāsmi Muhameds saņēma 82 dienas pirms savas nāves. Muhamedu sākotnēji uzskatījuši par vienkāršu reliģiskās patiesības meklētāju – līdz brīdim, kad viņš viendievības vārdā uzbrucis pielūgtajiem elkiem – galvenokārt – dažādām senajām dabas dievībām. Sakarā ar to viņu sākuši vajāt, un Muhameds bija spiests bēgt – vispirms uz Etiopiju un pēc tam 622.g. uz Medīnu ( pravieša kapavieta). Medīnā Muhamedam radās konflikti ar jīdiem un kristiešiem, kuri viņu neatzina par īstās Abraāma reliģijas atjaunotāju. Tas rosināja Muhamedu uz politiskās un militārās varas sagrābšanu, lai Medīnu pakļautu sev. Šajā laikā viņam radusies pārliecība, ka cilvēki , kuri islamu nepieņem brīvprātīgi, ir jāpiespiež to darīt. …

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register