Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:460696
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.09.2008.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Romāns „Sila Runcis” sākts 1942. gada 8. jūnijā, bet pabeigts tika 1944. gada 27. janvārī. Pirmuzmetuma lapiņās parādās arī nosaukums „Ķirmis”. Romāna tekstā tā bieži vien ir dēvēts viens no galvenajiem varoņiem – Madis Palaiks – kā ķirmis viņš grauž Ātrupes mežus. Tomēr rakstīšanas gaitā dzimst nosaukums „Sila Runcis”, kas ir diezgan oriģināls priekš tā laika darbiem, arī intriģējošs un poētisks, nosaukums vien spēj piesaistīt lasītāju.
Variējuši arī vairāku nodaļu nosaukumi romāna pirmajā daļā. Tā trešā nodaļa sākotnēji saucās „Kaut kas nesaprotams”, tad – „Smaids un cirvis”, un visbeidzot – „Mēnesnīca”. Piektās nodaļas sākotnējais nosaukums „Cilvēki mežā” variēti līdz „Meža cilvēkiem”. Sestā nodaļa saukusies „Krēslas viešņas”, vēlāk – „Tumsas draudzene”.
Romāns rakstīts trīs posmos, pirmajā (1942.g. 8. jūnijs – 8. septembris) – līdz rokraksta 310. lappusei, līdz pirmās daļas „Migla” devītai nodaļai. Nākamajā posmā (1943.g. 15.jūnijs – 15.septembris) darbs sarakstīts līdz otrās daļas „Putenis” beigām. Trešajā (1944.g. 9. – 27.janvāris) uzrakstīta romāna trešā, noslēdzošā daļa – „Atkusnis”.
Romāns rakstīts uz burtnīcas lieluma atsevišķām lapām, vēlāk rediģēts, stilistiski slīpēts, īsināts, precizēts, atsevišķas epizodes pārveidotas1, labojot autors to ir arī papildinājis.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register