Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:643686
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.04.2018.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Ansis bija miris, lai gan vēl elpoja. Protams, tālu nāve arī vairs nebija. Saimniece ienāca istabā, laipni apvaicājās vai tam ko nevajag un atstāja zvaniņu, lai tas varētu viņu pasaukt, kad nepieciešams. Viņa vēlēja tam labu nakti un tad izgāja. Ansis it kā iemiga, bet bija vēl pa pusei nomodā. Viņš iegrima dziļāk sapnī, atgriezās dzimtenē – tur, mācītāja muižas priekšā, stāvēja Artūrs, nu jau mācītājs, ar Zentu, kurai uz rokas bija mazs bērns. Tur bija arī Tālheims, kurš izskatījās vecāks, un sveicināja Artūru ar Zentu. Viņš pasmaidīja pret mazo bērnu un sauca Anša vārdu. Zentas dēla vārds bija Ansis.

Ansis pamostas tad atkal iegrimst sapnī. Ansis sēž pie Gaujas krasta, noguris, jo visu dienu bija zvejojis pērles, bet dabūjis tikai gliemežus. Te kāds uzsit viņam uz plecu; tas ir kāds nepazīstams vīrs. Ansim viņš izskatās pazīstams, kaut kur redzēts. ‘Nebēdājies, ar katru gliemezi tu esi vienu pērli izvilcis! Tu šo pērli nevari saredzēt, bet es darīšu tavs acis skaidras. Skaties!’ vīrs saka.

Ansis pagriežas un redz , tur bija cilvēki, kurus viņš pazina – māte ar tēvu, Tālheims, Berta, Roza, Artūrs ar Zentu un arī Anna. Vīrs atvēra gliemežvāku un parādīja Ansim spožu pērli. Tā bija Anša sirds. Tad viņš paņēma vēl vienu gliemežvāku un tur bija vēl viena pērle. Tā bija Annas sirds. Vienu pēc otra svešais vīrs atvēra gliemežvākus, izdāvājot visiem pērles. Ar šīm pērlēm viņi varēs tikt tur kur svešais vīrs dzīvo.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −2,48 €
Work pack Nr. 1365967
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register