Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:491529
 
Author:
Evaluation:
Published: 09.12.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

No vācu valodas tulkotajā bērnu psiholoģes Jirinas Prekopas grāmatā Mazais tirāns aplūkota mūslaiku ģimenē visai biežā situācija, kad mazs bērns ar savām iegribām tiranizē apkārtējos. Vecāki sāk justies slikti, jo bērna dēļ jūtas izstumti un padarīti par iegribu vergiem. Viņi sāk apšaubīt savas spējas bērnu audzināšanā, jo nespēj ar bērnu saprasties un tikt galā. Psiholoģes sniegtie ieteikumi un situāciju analīzes grāmatā var palīdzēt gan bērniem, gan vecākiem izkļūt no šī dusmu, bezspēcības un varaskāres labirinta. Jo šie bērni ir nelaimīgi un sagūstīti paši savā varā. Viņi allaž ir nemierīgi un pilnīgi vientuļi. Viņi gan spēj visu ņemt, bet nespēj neko dot! Tāpēc mīlestība viņiem iet secen, tāda mīlestība, kas sastāv no līdzsvarotām attiecībām starp ņemšanu un došanu.
Šī grāmata man atgādināja par to, ka mēs esam tie par kuriem esam izaudzināti... Ekziperī grāmatā „Mazais Princis” tika teikts: „Mēs esam atbildīgi par tiem, kurus pieradinām!” Lūk, ja vecāki audzina savus bērnus siltumnīcas apstākļos, tad lai negaida, ka viņi izaugs gatavi dzīvot vieni un ārpus šīm sienām, šie bērni to neprot. Jirina Prekopa arī uzsver, ka mūsdienās labi aprūpēti un nodrošināti bērni, kas pat pusaudžu vecumā neprot nogriezt sev maizi ir milzīga problēma sabiedrībai un mūžīgs krusts kaklā vecākiem, jo viņi jau tādu izaudzināja!
Dusmas, ko ārkārtīgi strauji attīsta divus līdz trīs gadus vecs bērns, lai panāktu savu Es, vēršas gan pret lietām, gan pret sevi pašu, gan pret vecākiem. Vecākus nomoka domas par to, kā palīdzēt bērnam tā sauktajā spītēšanās fāzē, lai novērstu bērna augošo agresivitāti. Īpaši piesaistīja doma par televīzijas ietekmi uz ģimenes attiecību dinamiku, jo būtībā televizors grauj šīs ģimenes attiecības, kultūras ietekmi kopumā un veicina vērtību transformāciju. Autore citē vācu autoru Neilu Postmanu ( Neil Postman), kurš savā grāmatā „Mēs izklaidējamie līdz nāvei”(Wir amusieren uns zu Tode), apgalvo, ka televīzija ir pārvērtusi mūsu kultūru milzīgā šovbiznesa arēnā, kur izklaidei tiek piedāvāta jebkura tēma. Televizora skatīšanās ir kļuvusi par svarīgāko izklaides veidu, un pateicoties tā piedāvājumam, skatītājiem ir pielipusi paviršība, vieglprātība, varas un agresivitātes apjūsmošana.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −1,48 €
Work pack Nr. 1180535
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register