Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:552080
 
Author:
Evaluation:
Published: 29.12.2003.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Extract

Pagaidām (2003.g.ziema) pasaulē nav izcēlusies gripas pandēmija, taču eksperti brīdina, ka tas ir tikai laika jautājums. “Tas brīdis noteikti pienāks,” apgalvo Gregs Polands no Meijo klīnikas ASV.
Daudzi amerikāņi neesot piedzīvojuši pandēmiju, kad slimnīcas un ārstu pieņemamās telpas ir slimnieku pārpildītas. Pēdējos 100 gados bijušas trīs pandēmijas, kas uzliesmoja 1918., 1957., un 1968.gadā. nav iespējams precīzi paredzēt nākamo.
Viss atkarīgs no vīrusa, kas ir mainīgs un nestabils, nemitīgi variējot ģenētisko make up, un laika, kad radīsies kombinācija, kas izplatīsies visā pasaulē. Tas ir kā “ģenētiskā metamā kauliņa” mešana. Tā kā pēdējos 35 gados pandēmija nav izcēlusies, “ģenētiskais metamais kauliņš” nav attiecīgi izmests.
Tiek uzskatīts, ka industriāli attīstītās valstīs vien pandēmijas laikā slimnīcās nonāks 1- 2,3 miljoni cilvēku, bet nomirs 280-650 tūkstoši, apgalvo Pasaules veselības organizācija. Vēl smagāk slimība izpaudīsies jaunattīstības valstīs.
Diez vai pretgripas vakcinācija var novērst pandēmiju. Pirmkārt, pandēmijas vīrusa celmi rodas negaidīti, un, visticamāk, nepietiks laika, lai novērstu briesmas un izstrādātu vakcīnas. Otrkārt, atšķirībā no ASV daudzās citās valstīs nebūs pietiekami daudz līdzekļu, lai veiktu tik plašu vakcināciju un novērstu pandēmiju.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register