Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:814821
 
Author:
Evaluation:
Published: 22.04.2020.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

3.slaids
Ķīna ir liela valsts, līdz ar to, dažādos tās reģionos ir atšķirīgs klimats, kas tad arī būtiski ietekmē virtuvi dažādos tās reģionos. Ķīnu varētu sadalīt četros lielos gastronomijas reģionos:
Dienvidrietumi – Sičuaņa ir slavena ar saviem asajiem un karstajiem ēdieniem, kuru pagatavošanā izmanto čili, sarkanos un melnos piparus.
Ziemeļi – Pekina – virtuvē nozīmīgu vietu ieņem nūdeles, pelmeņi un pankūkas, kas tiek gatavotas no kviešu miltiem. Kvieši šajā reģionā ir pamatprodukts. Populāras ir arī bagātīgas, sāļas mērces, īpaši, ja tiek pasniegtas ar ceptu pīli.
Dienvidi virtuve ir viegla un maigāka, galvenokārt balstās uz stir fry ēdieniem, kur izmanto dārzeņus un gaļu.
Dienvidaustrumi – Šanhajas reģionā zivis un jūras produkti ir pieejami visu gadu. Ēdienus gatavo sālītus un bagātīgus. Pati Šanhaja ir diezgan jauna pilsēta. Šī iemesla dēļ tajā nav izteiktu senu kulinārijas tradīciju.

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register