Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:978996
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.06.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Jau vairākus gadu tūkstošus ķiploks izdabā cilvēkam- gan kā garšaugs, darot ēdienu pikantu un aromātisku un tā vairojot gardēžu baudu, gan kā ārstniecības augs, kura dziednieka dabu ļaudis vairāk pratuši novērtēt tieši senatnē. Kaut arī tā sīvums un negantais aromāts bieži ticis pelts, ķiploks piedzīvojis arvien jaunus ziedu laikus, pierādot, ka bez šā cienījamā auga cilvēkam neiztikt…Ķiploka vērtīgumu likuši lietā jau senajā Ēģiptē, kur tas piramīdu celtniecībā sadzītajiem vergu tūkstošiem vairojis veselību. Piemēram, Heopsa piramīdas būvniecības laikā apēsts tik daudz ķiploku, sīpolu un puravu, ka to iepirkšanai iztērēts apmēram 40 tonnu sudraba. Savukārt Senajā Grieķijā ķiplokus galvenokārt audzēja ārstnieciskiem nolūkiem, baidoties, ka tik neganta smaka varētu aizvainot dievus. “Simt kareivju vērts ir viens dziednieks,”- tā Homērs par ķiploku. Senajā Romā karavīriem katru dienu bijis jāapēd pa ķiplokgalvai- karotāji bija pamanījuši ķiploka spēju ātri dziedēt brūces. Romieši ticēja, ka ķiploks arī vairo cīnītāju spēku un drosmi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register