Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:850632
 
Evaluation:
Published: 16.05.2024.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

.Teorētiskais pamatojums

Kofeīns (C8H10N4O2) balta kristāliska viela bez smaržas, ar rūgtenu garšu. Kofeīns dabiski rodas tējas lapās, kafijas pupiņās, kakao pākstīs, ko izmanto šokolādes ražošanā, un daudzos citos ~60 augos. Kā aromatizējošs līdzeklis – tas tiek pievienots bezalkoholiskiem un enerģijas dzērieniem. Tas iedarbojas, stimulējot smadzenes un centrālo nervu sistēmu, kas kofeīna lietotājam palīdz saglabāt možumu un kavē noguruma iestāšanos.
EK regula Nr. 1924/2006 norāda, ka ieteicamā kofeīna uzņemšana ir no 40 mg līdz 75 mg porcijā. Daudzas analīzes metodes tiek izmantotas kofeīna kvantificēšanai, piem., AEŠH, IS spektroskopija, Ramana spektroskopija, kā vienkāršāko un izmaksām lētāko var pieminēt UV-VIS metodi.[1]
Izmantotās noteikšanas metodes būtība:
Kofeīns veido simetrisku absorbcijas joslu ultravioletajā apgabalā ar molārās absorbcijas koeficientu ~104 L·mol-1·cm-1, kas atbilst tās maksimumam pie 273,5 nm. Līdz ar to fotometriski kofeīns ir samērā viegli un precīzi kvantificējams, tomēr noteikšanai stipri traucē citi savienojumi, kuri absorbē gaismu šī viļņu garuma tuvumā. Tējas gadījumā tādi savienojumi ir tanīni, flavonoīdi, guanīns u.c.[1]…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register